outhands

Column Jaco Heemskerk

 Topdag
We hebben zaterdagen genoeg meegemaakt dat alles wat maar tegen kon zitten ook daadwerkelijk tegen leek te zitten. Afgelopen zaterdag was in ieder geval weer een echte topdag. In de eerste plaats, want dat blijft het belangrijkste, het eigen resultaat. Niet alleen bleven de punten wederom op Middelmors, ook werd er een zeer goede wedstrijd gespeeld.
Collectief sterk en vlot combinerend werd TOGR verslagen. Ik vond het eerste doelpunt van Peter Freke daar een mooi voorbeeld van. Met een overtuigende 5-0 deed deze eindstand dan ook niets af aan het wedstrijdbeeld.
In de tweede plaats completeerden de overige uitslagen de Rijnsburgse topdag. Door het verlies van Fc Lisse en het gelijkspel van Quick Boys is het puntverschil teruggedrongen tot de kleinst mogelijke marge en is de titelrace ongemeen spannend. De komende wedstrijden zijn cruciaal omdat de top drie elkaar in de komende vier speelronden gaan treffen, maar zelfs dan hoeft er nog geen afvaller of nog niets beslist te zijn.
Laten we met de week leven en ons na het Paasweekend gaan richten op de uitwedstrijd tegen Quick Boys. Het zelfvertrouwen moet na twee winstpartijen (voor het eerst dit seizoen achter elkaar) aanwezig zijn bij de Rijnsburgers om hier een goed resultaat te behalen. Laten we met zoveel mogelijk Rijnsburgse supporters onze opwachting maken en er een geweldige wedstrijd van maken.

Rijnsburgse Boys 2 heeft de titel inmiddels binnen handbereik en het eerste speelweekend na de Pasen kan gelijk raak zijn. Het zou een prolongatie van de titel betekenen en dat is op zichzelf al een geweldige prestatie. In alle andere competities zullen ook in de komende weken de nodige beslissingen vallen. Zo is Rijnsburgse Boys B1 nog niet helemaal veilig en moet Rijnsburgse Boys A1 alles uit de kast halen om het kampioenschap in de derde divisie binnen te halen. Maar ook bij de nog jongere jeugd liggen titels in het verschiet. Denk aan Rijnsburgse Boys E1 die er ook nog hard aan moet trekken, of bijvoorbeeld de F2 die op kampioenskoers ligt. En zo zijn er nog wel meer. Een goede zaak om de komende weken de prestaties in de gaten te houden. Op deze site zal er zeker melding van gemaakt worden.
Iedereen succes gewenst in de komende afsluitende periode!