outhands

Column Jaco Heemskerk (7)

  Fit
In de aanloop naar de wedstrijd tegen Hoek, bleek tijdens de trainingen dat de selectie nagenoeg weer vrij van blessures was. Peter Freke en Jaap Jan Zandbergen maakten hun rentree in het tweede elftal van Rijnsburgse Boys dat bij Xerxes DZB voor de beker speelde.
Deze wedstrijd ging jammer genoeg verloren met 2-1, ondanks een veel beter Rijnsburgse Boys 2, dat vele kansen onbenut liet.

Ook schorsingen zijn nog niet aan de orde. Dit heeft wel als gevolg dat voor iedere positie twee spelers beschikbaar zijn en je zou kunnen zeggen dat dit de basisspelers van dit moment scherp zou moeten houden. Er staat immers een andere speler te springen langs de kant om zichzelf te bewijzen. Een luxeprobleem voor de trainer maar dit kan ook zo snel weer omslaan in blessure problemen. De brede selectie die we hebben zal dit op moeten kunnen vangen. Kampioen worden doe je immers met twintig man en niet met elf.

Altijd wat
Dat er iedere speeldag wel wat aan de hand is werd afgelopen zaterdag nog maar eens bevestigd.
De ene week sta je 3000 liter water van het veld te pompen om het bespeelbaar te krijgen, de andere week sta je midden in de nacht op wacht voor naderend onheil. Afgelopen zaterdag kon de wedstrijd niet op tijd aanvangen omdat een van de assistent scheidsrechters vast stond in het verkeer. Een vervangende assistent stond wel paraat, dit was de scheidsrechter van de A1. Deze zou echter alleen invallen wanneer de assistent-scheidsrechter het echt niet zou redden. De schade bleef beperkt.
Rijnsburgse Boys stond om 13:55 uur op het veld voor de warming-up. Vervolgens werd om 14:15 uur bekendgemaakt dat de wedstrijd een kwartier later zou beginnen. Dit werd uiteindelijk 14:50 uur. Betekent dus dat onze geel zwarte helden een warming-up hadden gemaakt van ongeveer drie kwartier. Hoek koos er voor om tussentijds naar binnen te gaan bij het opwarmen.
Wat is wijsheid in zo’n situatie. Ik denk dat iedere ploeg maar moet doen waar ze zich het prettigst bij voelt. Het is nou eenmaal onmacht als zoiets gebeurt, je kunt er ook weinig aan veranderen.

De eerste helft van de wedstrijd tegen de hekkensluiter was niet best. Rijnsburgse Boys creëerde weinig tot geen kansen en de Boys konden hun draai niet vinden. Na rust ging het beter.
Weer hadden we veel kansen nodig om tot scoren te komen. Gelukkig scoorde Djuric Ascension de bevrijdende 1-0. Ook daarna kansen genoeg om de score verder uit te bouwen. Het bleef tot ver in de blessuretijd spannend. Het zal niet de eerste keer zijn dat het doelpunt na het missen van vele kansen aan de andere kant valt. Dit bleef ons bespaard waardoor we thuis voor alsnog ongeslagen blijven.
Goede zaken werden er ook gedaan op de ranglijst mede door het verlies van Katwijk en het puntverlies van Ter Leede.

Supporters
Rijnsburgse Boys heeft veel verschillende soorten supporters. Zo is er de hele jonge supportersgroep die voor een hoop sfeer zorgt. Zo zijn er ook de supporters die al behoorlijk op leeftijd zijn en doorgaans heel kritisch reageren als het wat minder gaat. We hebben ook supporters die niet iedere week kunnen komen kijken, bijvoorbeeld omdat zij zelf moeten voetballen. In Rijnsburgse Boys 9 voetballen er een paar. Zaterdag waren zij er wel bij, want zij waren vrij van competitie. Ik ben van mening dat veel andere supporters een voorbeeld kunnen nemen aan de manier waarop zij Rijnsburgse Boys steunen. Zeer luidruchtig in aanmoedigen, een hoop geschreeuw bij kansen, overtredingen en (onterecht) buitenspel. Staande ovatie en gejuich bij doelpunten. Maar ook kritisch, met hier en daar een cynische ondertoon, wanneer het nodig is. Die gasten brengen leven in de brouwerij op de Rijnsburgse tribune. Vind ik toch wel even het vermelden waard.

Nog steeds is het Rijnsburgse Boys niet gelukt om twee wedstrijden achter elkaar te winnen. Het is sowieso nog niet gelukt om een uitwedstrijd te winnen. Doen we dit komende zaterdag wel in de inhaalwedstrijd uit bij Kloetinge, dan wordt er een goede stap gemaakt naar de bovenste plaatsen van de ranglijst. We liggen nog steeds op koers zou ik zo zeggen.
Maar ook bij Kloetinge zal het wel niet makkelijk worden om daar de drie punten vanuit Zeeland mee de bus in naar de Middelmors te nemen. Als we onze kansen wat beter gaan benutten zit het wel goed, want die creëren we toch behoorlijk wat, iedere week weer, tegen iedere tegenstander.
Tot volgende week.