Column Jaco Heemskerk

jacoLiever de punten dan de complimenten
Mooie uitspraak van een zekere speler met shirtnummer 14. Met weer een belangrijk doelpunt van Martijn Gootjes tegen Noordwijk trok Rijnsburgse Boys uiteindelijk de wedstrijd naar zich toe. Peter Freke en Joost Kuhlmann maakten het drietal doelpunten compleet.  De eerste helft was weer niet goed van Rijnsburgse zijde. Veel mensen hebben het er over dat we te slap de duels ingingen en niet agressief genoeg waren. Toch ben ik het daar niet helemaal mee eens. Zeker niet op basis van de tweede helft waarin we de achterstand met vechtlust konden omzetten in de uiteindelijke 1-3 eindstand. Misschien is het wel zo dat we scherper moeten beginnen. In de eerste helft klopte de speelwijze van onze kant niet zo als het zou moeten. Op het middenveld kwamen we steeds een stap tekort, iedere tweede bal was voor Noordwijk. In de tweede helft ging dit een stuk beter door de inbreng van Danny van der Vijver. De afvallende ballen werden meer gewonnen en er werd meer op de helft van Noordwijk gespeeld. Toch baart het wel zorgen dat Noordwijk in de eerste helft zo gevaarlijk mocht zijn. In dat opzicht moet er aan Rijnsburgse zijde nog behoorlijk gewerkt worden om achterin weer de onneembare vesting te worden die het vorig seizoen altijd was. Tot nu toe kwamen we steeds op achterstand in de wedstrijden. Ik kan mij niet herinneren dat dit afgelopen seizoen gebeurd is in drie wedstrijden op rij. Het feit dat je als team zo goed op elkaar bent ingespeeld geeft wel weer de doorslag dat je toch weer de wedstrijd naar je toetrekt. Het blijkt wel dat de mentale veerkracht van de groep niet is afgenomen. Ik heb zaterdag ook geen moment het gevoel gehad dat we de wedstrijd gingen verliezen. Misschien is die vorm van nonchalance dat ook wel het gevaar als je zo’n verschrikkelijke lange reeks niet meer hebt verloren. Je gaat er een beetje vanuit dat het wel weer goed komt. De laatste keer dat we een officiële wedstrijd verloren was immers de thuiswedstrijd tegen DOTO vorig seizoen, en die wedstrijd was in februari. Maar we gaan toch echt onherroepelijk vroeg of laat weer eens op onze plaat.
Vooralsnog worden de punten wel gehaald en dat is in de competitiestart een prestatie op zich. Want hoe vaak zie je niet dat een kampioen na een lang seizoen en nacompetitie in het volgende seizoen de eerste wedstrijden slechte resultaten haalt?
Het vertrouwen is aanwezig dat het spel nog veel beter kan dus vanuit dat oogpunt moeten we gewoon verder gaan werken.

Wat betreft blessures hebben we nog weinig reden tot klagen. Joost Kuhlmann is weer helemaal fit. Alleen Joey Zandbergen moest afgelopen donderdag een flinke domper incasseren. Hij brak op de training een botje in zijn voet en zo het zich laat aanzien zal het wel een heel poosje duren voordat Joey weer volop kan mee trainen.

Dan nog even een puntje naar aanleiding van de wedstrijd tegen Noordwijk. Het jeugdige Rijnsburgse publiek heeft zich nou niet bepaald netjes gedragen tijdens de wedstrijd. Om nog even nadrukkelijk aan te geven: Het kan allemaal best sfeervol zijn, maar vuurwerk en dus ook fakkels zijn echt verboden door de KNVB. Dan kunnen we wel eigenwijs doorgaan daarmee maar houd er rekening mee dat van dit soort zaken rapport wordt opgemaakt. Dus de club wordt er vanzelf mee geconfronteerd en dan ben je alleen maar bezig om je eigen club te benadelen. Ook WC papier tijdens de wedstrijd hinderlijk op het veld gooien tijdens corners e.d. is erg vervelend. Dus vanaf deze plaats waarschijnlijk ten zovele male het verzoek om dat niet meer te doen!

Kozakken Boys komt op bezoek zaterdag en die zullen toch zeker gebrand zijn om na een gelijkspel en een verliesbeurt de eerste drie punten binnen te halen.
Dan dinsdag 19 september, weer een thuiswedstrijd. In het kader van de tweede ronde van de KNVB beker spelen we tegen Fortuna Sittard op de Noordwijkse Duinwetering, omdat er op de Middelmors geen lichtinstallatie aanwezig is rondom het hoofdveld. Aanvang van deze wedstrijd is 20.00 uur.