outhands

Column Jaco Heemskerk

 Oerdegelijke derbywinst

Wie afgelopen zaterdag de derby tussen Quick Boys en Rijnsburgse Boys heeft bijgewoond kan niet anders concluderen dan dat de punten verdiend mee terug gegaan zijn naar Rijnsburg.

Rijnsburgse Boys speelde in de altijd veel besproken wedstrijd geconcentreerd en goed georganiseerd en bleef op alle delen van het veld de gastheren de baas. Het was voor de geel zwarte supporter bewonderenswaardig om te zien hoe Rijnsburg op een uiterst efficiënte wijze op 0-2 kwam en vervolgens geen moment in de wedstrijd meer echt in gevaar kwam en de wedstrijd professioneel uitspeelde. Waar Quick Boys mat oogde, bleek Rijnsburg steeds net iets scherper en feller in de duels. Een compliment ook aan de supporters die behoorlijk uitpakten en Nieuw Zuid voor een deel geel zwart kleurden en bovendien de gehele wedstrijd nadrukkelijk positief aanwezig waren.

De drie punten zorgen ervoor dat Rijnsburgse Boys zich nu kan gaan opmaken voor een bloedstollende wedstrijd tegen Fc Lisse. Slechts 1 punt bedraagt het verschil tussen de twee clubs die de laatste twee jaar ook al met elkaar in een titelstrijd waren verwikkeld. Ook Quick Boys doet nog volop mee op drie punten afstand van de koploper. De thuiswedstrijd tegen Fc Lisse is voor ons weliswaar heel belangrijk, maar zelfs bij winst blijft alles nog mogelijk.
Er moeten immers daarna nog vier finales worden gespeeld waarin van alles kan gebeuren.
Laten we eerst van aankomende zaterdag weer net zo’n groot feest maken als afgelopen weekend, we hebben laten zien dat ook de Rijnsburgse supporter heel goed de twaalfde man kan zijn!
Houd ook even de site nog in de gaten voor de parkeermaatregelen en de veiligheidsmaatregelen voor aankomende zaterdag. Er zal genoeg publiek komen, dus om het een ieder zo prettig mogelijk te maken kunnen we er het beste allemaal rekening mee houden.

Het tweede elftal van Rijnsburgse Boys kan op zaterdag 19 april thuis kampioen worden tegen Vitesse Delft. Uiteraard is het ook voor de reserves mooi om mee te maken als er veel publiek langs de kant staat en helemaal wanneer je dan thuis kampioen wordt.
Aanvang is 11.00 uur en elders op de site kunt u hier nadere berichtgeving over lezen.