outhands

column Jaco Heemskerk (6)

Vrijdagavond, kwart voor tien
Met een bloedgang scheur ik van mijn huis naar de Middelmors. Het gaat mistig worden. Normaal rij ik dit stukje in twee minuten. Dit keer doe ik er een minuutje minder over.
Zoals bekend wil de traditie dat wanneer de Rijnsburgers en Katwijkers tegen elkaar moeten voetballen, er op de vooravond weleens ludieke acties uitgehaald kunnen worden. Onze doelpalen zijn al eens blauw geweest. Omdat de laatste keer nogal wat schade aangericht was hebben we toen besloten om Middelmors maar niet onbewaakt achter te laten in het vervolg.
Dus zenuwachtig als ik was stoof ik naar de club. Gelukkig was mijn collega Arie van de supportersvereniging al gearriveerd, en lag het hoofdveld vredig te rusten in een waas van mist. Hekken dicht, koffie veel en sterk en het veld werd door middel van een paar grote lampen eens goed verlicht. Een lange nacht in het vooruitzicht, scherp en wakker blijven was het devies. Naarmate de nacht vorderde werd de mist dikker en naarmate de ochtend naderde werd het weer helder. Voor zover wij hebben kunnen waarnemen hebben we, op een verdwaalde haas na, geen bezoekers gehad die nacht. Gelukkig maar. Achteraf bezien was het dus niet nodig geweest om de nachtrust op te offeren voor de club. Maar ik zou mezelf het nooit vergeven wanneer ik ’s ochtends aankwam en er zou wat gebeurd zijn.
Die ochtend nog even het veld klaarmaken voor de wedstrijd.

Maatregelen
Veel toeschouwers worden verwacht, het is mooi weer. Beide ploegen staan er goed voor, er wordt geen andere derby gespeeld en het feit dat Quick Boys een beetje minder presteert heeft als gevolg dat er zomaar 800 Katwijkers liever gaan kijken bij de oranjehemden.

Spannende wedstrijd, niet altijd even goed, wel een hele mooie wedstrijd om naar te kijken. Persoonlijk vind ik dat we onszelf tekort hebben gedaan met de 1-1 die aan het eind van de wedstrijd op het scorebord stond. Jammer van de narigheid die na de wedstrijd ontstond tussen vertrekkende groepen supporters. Het feit dat de hele meute niet snel genoeg wegkwam had hier een groot aandeel in. Een van de oorzaken hiervan was wel weer het asociale parkeergedrag van enkele mensen. Ook een ambulance werd zaterdag de toegang belemmerd tot het sportpark hierdoor. Vele en vele keren is hier al wat van gezegd door diverse personen.
Misschien dat het tijd wordt om eens maatregelen te gaan nemen.

Sfeervol
Onze jonge supportersgroep had er afgelopen zaterdag goed zin in en bleek voor de sfeer een behoorlijke meerwaarde te zijn. Hopen dat ze er zaterdag weer in grote aantallen zijn. Geweldige ondersteuning voor onze jongens en dat moeten we zo houden.

Komende zaterdag komt het verre Hoek op bezoek. Hoek bezet samen met Quick Boys de laatste plaats. Evengoed een tegenstander waartegen we weer alles uit de kast moeten halen om de drie punten in eigen huis te houden alsmede om de bovenste plaatsen in zicht te houden.