outhands

Column Jaco Heemskerk

Genieten

jacoNet voordat zaterdagochtend de zon opkwam boven Middelmors arriveerde ik aldaar en plaatste ik mijn auto op het parkeerterrein. Kijkend naar de lucht dacht ik bij mijzelf dat het wat het weer betreft wel eens een bijzonder mooie dag kon worden. Tenminste, in ieder geval voor de toeschouwers. Alleen voor de voetballers misschien voor het mooie iets te warm. Het hoofdveld lag er goed bij, maar was alleen wat stroef door de droge achterliggende week. Even sproeien voor de wedstrijd en de omstandigheden waren dus perfect voor een mooie voetbalmiddag. Klaarblijkelijk dachten onze jongens er net zo over. In de eerste helft werd Kozakken Boys volledig overklast door een losgeslagen Rijnsburgse Boys, wat met name in de persoon van Djuric Ascension de verdediging van de Werkendammers tot wanhoop dreef.
Na de al niet misselijke 1-0 van Joost Kuhlmann ging er een geweldige aanval vooraf aan de 2-0 van Danny van der Vijver. En met nog een paar forse kansen voor Rijnsburg mocht Kozakken Boys niet klagen dat het bij rust maar 2-0 stond. Na rust veranderde het spelbeeld niet veel. Rijnsburgse Boys bleef de voetballende ploeg. Een kort aandringen van Kozakken Boys werd de kop ingedrukt door weer een geweldige treffer, dit keer door een uithaal van Frank Zinhagel. Kansen te over voor Rijnsburgse Boys. Na de 3-1 van Kozakken Boys was het weer Djuric Ascension die de assist gaf, Nick Schnater werkte de zoveelse aanval af via de binnenkant van de paal. Het krachtsverschil was met de 4-1 eindstand op het scorebord nog niet eens helemaal goed tot uitdrukking gekomen.
Met zoveel mooie treffers en een dergelijk spelend Rijnsburgse Boys was het de hele dag ronduit ouderwets genieten op de Middelmors.

’s Avonds nog even de website bekijken, alwaar het wedstrijdverslag al geplaatst was. Verwonderlijk vind ik het dat mensen nog kanttekeningen plaatsen bij de opstelling als ik zo de reacties lees. Die moet er in en hij moet er uit, dan kan hij weer naar die positie…
Veel mensen hebben het dan steeds over de beste elf. Inmiddels is het toch zeker wel duidelijk dat we het hele seizoen door moeten komen met een groep van dik 20 spelers? Volgens mij is vorig seizoen daar een mooi voorbeeld van geweest.

De wedstrijd tegen Fortuna Sittard was ook een mooi voorbeeld van het sterke collectief dat Rijnsburgse Boys vormt. Over de hele wedstrijd gezien was het Rijnsburgse Boys dat voetbalde en kansen creëerde. Alleen in de afwerking waren we niet zorgvuldig genoeg. Fortuna Sittard wist geen enkele fatsoenlijke kans te creëren, waardoor het nog blij mocht zijn dat het niet met een groter verschil naar huis werd gestuurd. Bart Freke maakte het bevrijdende doelpunt vlak voor tijd en zodoende bereiken we de volgende ronde in de KNVB Beker.
Voor de districtsbeker is geloot. Volgende wedstrijd is tegen Voorne op Middelmors.

Zaterdag spelen we tegen Capelle, let wel, de wedstrijden tegen Capelle zijn omgedraaid. We spelen dus zaterdag eerst thuis en na de winterstop spelen we in Capelle. Reden hiervoor is het niet beschikbaar zijn van het hoofdveld van Capelle.

De afgelopen paar dagen was echt weer puur genieten!