outhands

Column Jaco Heemskerk

jacoDegelijk
Dat is het treffende woord waarmee je Rijnsburgse Boys op dit moment kunt omschrijven. Het goede spel wat de Boys hebben laten zien in de thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys werd doorgetrokken in de bekerwedstrijd tegen Fortuna Sittard en vervolgens ook in de thuiswedstrijd tegen Capelle. En zowel tegen Fortuna als tegen Capelle werden er nauwelijks kansen weggegeven en werd er zodoende in beide wedstrijden de heilige nul gehouden.
Door de vierde competitieoverwinning op rij is Rijnsburgse Boys de enige zaterdaghoofdklasser die nog geen puntverlies heeft opgelopen. In de hoogste klassen van het zondagvoetbal kunnen alleen VVSB en JVC Cuijk ons dat nazeggen. Vier gespeeld, twaalf punten. Totaal nutteloos verder, deze statistieken, maar wel leuk om even te melden.
Fc Lisse blijft bij Rijnsburgse Boys in het spoor en volgt met tien punten op de tweede plaats waarachter Vitesse Delft knap de derde plaats bezet met negen punten. De promovendus had zich geen betere start van de competitie kunnen wensen.

Zoals gezegd, de wedstrijd tegen Capelle was van Rijnsburgse zijde oerdegelijk. Een bijzonder goede eerste helft werd afgesloten met een 1-0 ruststand. Martijn Gootjes scoorde met een mooie stift en trakteerde daarmee op zijn 28-ste verjaardag het Rijnsburgse publiek. Kansen werden er voldoende gecreëerd en achterin werd Capelle ver van het eigen doel gehouden. De tweede helft bleef Rijnsburgse Boys de betere ploeg, al werd er iets minder nadrukkelijk op de helft van Capelle gevoetbald. Eenmaal werd Capelle gevaarlijk door een kopbal op de lat van Arne van Gelder en daarmee werd maar weer eens aangetoond dat de bezoekers met een marge van 1 doelpunt verschil altijd op de loer liggen voor de (in dit geval onverdiende) gelijkmaker. Uiteindelijk werd de eindstand door weer een aantal bijzonder fraaie doelpunten van Martijn Gootjes en Djuric Ascension bepaald op 3-0. Bijna viel op Middelmors weer het doelpunt van het jaar te bewonderen. Was het vorig seizoen Martijn Gootjes die vanaf veertig meter de doelman van Noordwijk wist te passeren, nu was het Brayton Biekman die ter hoogte van de middellijn de bal uit de stuit ineens op het doel knalde. Met een weergaloze redding wist de doelman van Capelle een doelpunt te voorkomen en daarmee was de actie eigenlijk nog mooier dan wanneer het een doelpunt zou zijn geworden. Jammer genoeg wist TV West dit niet scherp genoeg op beeld te krijgen waardoor het niet in de uitzending zat.

Omdat het hoofdveld van Capelle opnieuw is ingezaaid en nog niet speelklaar is werden de wedstrijden tegen Capelle omgedraaid. Dat betekent dus dat de wedstrijd van afgelopen zaterdag onder de tweede periode valt. De uitwedstrijd die in februari vastgesteld staat telt dus dan nog mee voor de eerste periode. Gevolg van de wisseling is dat Rijnsburgse Boys drie weken achtereen een thuiswedstrijd speelt. Voorlopig zijn de eerste twee daarvan al gewonnen en daarmee trekt Rijnsburgse Boys de lijn van vorig seizoen door, waarin het thuis bijna onverslaanbaar leek. Alleen DOTO wist op de Rijnsburgse thuisbasis de drie punten weg te halen.
Komende zaterdag komt ASWH op bezoek. De ploeg wist afgelopen zaterdag Katwijk met 1-0 te verslaan en pakte daarmee de eerste overwinning van het seizoen en vinden we op de ranglijst terug tussen een rij van zes ploegen met vier punten. ASWH zal er alles aan gelegen zijn om de aansluiting naar boven toe te vinden aangezien dit overeenkomt met de ambities van de club uit Hendrik Ido Ambacht. Rijnsburgse Boys zal dus weer vol aan de bak moeten om de ongeslagen status te behouden.