outhands

Column Jaco Heemskerk

jacoGeweldige happening
Afgelopen donderdag stond geheel in het teken van de wedstrijd Fc Utrecht – Rijnsburgse Boys. Wekenlang is er een punctuele organisatie tussen de verantwoordelijke mensen binnen Fc Utrecht en Rijnsburgse Boys aan voorafgegaan. Ik heb van dichtbij meegemaakt hoe het PR bestuurslid en de penningmeester van Rijnsburgse Boys hun werktijd en vrije tijd opofferden om aan de eisen te voldoen die een dergelijke wedstrijd met zich mee brengt.
Maar het zichtbare resultaat gaf loon naar werken. Het indrukwekkende beeld van een colonne van 17 bussen in een gloed van blauwe zwaailichten van de politiebegeleiding is nog altijd een van de meest besproken zaken van die dag. Files en stoplichten waren geen probleem, want waar een vluchtstrook is, daar is een weg.
Het uitvak zat helemaal vol en de supporters waren absoluut van grote waarde ter ondersteuning van onze jongens. Het gebeurd niet veel dat iedereen er in Rijnsburg zo massaal achter gaat staan, maar als dat het geval is dan maken ze er wat van ook.
Absoluut een groot compliment waard.
Rijnsburgse Boys weerde zich kranig tegen Fc Utrecht. Lang bleven we uitzicht houden op wat moois maar op het moment dat Verdonkschot wat probeerde te forceren door een dubbele wissel viel de fatale 2-0. En dan is de pijp leeg met als gevolg dat de uitslag voor Utrecht nog aan de fraaie kant uitviel. Jammer voor ons. Met iets meer geluk hadden we wellicht nog een doelpunt kunnen maken en dat was natuurlijk leuk geweest, ook voor de supportersschare.
Het bekeravontuur in de grote versie is ten einde, maar we hoeven ons zeker niet te schamen voor de geleverde prestatie.

De competitie draait gewoon door. Door de uitslagen van de afgelopen speelronde kruipt alles weer dichter bij elkaar. Ook Noordwijk meldt zich bovenin. Zaterdag zal Rijnsburgse Boys in Maassluis een zware klus hebben om de drie punten mee naar huis te nemen. Maassluis verloor met behoorlijke cijfers van Katwijk en zal gebrand zijn om in eigen huis te winnen.

Joes Blakborn is in de afgelopen week vader geworden van een dochter, genaamd Jaime. Uiteraard van harte gefeliciteerd!