outhands

Column Jaco Heemskerk

 Kostbaar thuisverlies
We hebben het allemaal kunnen zien, de beladen kraker tegen Fc Lisse werd met 2-3 verloren, en dat betekent frappant genoeg de eerste thuisnederlaag van Rijnsburgse Boys dit seizoen.
Op het drukbezochte en sfeervolle Middelmors kwam Rijnsburgse Boys nooit echt in haar spel en moest het in Fc Lisse de betere ploeg erkennen. En daarmee kun je stellen dat de overwinning voor de bezoekers niet onterecht was. Rijnsburgse Boys was de laatste weken de ploeg in vorm, maar zo blijkt maar weer dat het begrip ‘vorm’ongrijpbaar is. De thuisploeg toonde in de tweede helft wel behoorlijk veerkracht door een 0-2 achterstand ongedaan te maken, toch gingen de kostbare punten uiteindelijk naar Fc Lisse.
Met nog vier wedstrijden te gaan lijkt Rijnsburgse Boys momenteel de minste papieren te hebben in de titelrace, toch mag er in geen geval sprake zijn van opgeven. Alles is nog mogelijk!
We zijn immers nog niet klaar, er zijn nog twaalf punten te verdienen, en Quick Boys en Fc Lisse treffen elkaar nog. Zaak is wel dat Rijnsburgse Boys in principe geen punten meer mag verspelen. We weten dus wat ons te doen staat, komende zaterdag moet er gewonnen worden in en tegen Barendrecht en dan zien we wel wat de concurrentie gedaan heeft.
Tussendoor wacht voor Rijnsburgse Boys nog de bekerwedstrijd thuis tegen DOTO, op dinsdagavond 15 april. Bij winst moet Capelle in de volgende ronde worden bezocht.

Rijnsburgse Boys 2 kan zaterdag thuis tegen Vitesse Delft kampioen worden en daarmee haar titel prolongeren. Een buitengewoon knappe prestatie, maar het moet nog wel gebeuren! Komen kijken met z’n allen, zou ik zeggen.
Ook Rijnsburgse Boys A1 is in een hevige titelstrijd verwikkeld. Nog twee wedstrijden moeten er gespeeld worden in de derde divisie, de voorsprong is met 1 punt minimaal. Vol ertegenaan naar de eindstreep geldt dus voor de A1. Ook zij spelen thuis aankomende zaterdag, tegen Hercules A1.