outhands

column Jaco Heemskerk (5)

04-10-2005

Met gemengde gevoelens ging ik zaterdag weg van de Duinwetering. Aan de ene kant blij dat we na een 2-0 achterstand nog op 2-2 zijn gekomen. Aan de andere kant, en dit was toch wel de overheersende kant van mijn gevoelens, moest ik constateren dat we een heel goede wedstrijd hebben gespeeld tegen een ploeg als Noordwijk, dat we veel kansen hebben gecreëerd, maar dat we er simpelweg te weinig hebben benut. Rijnsburg was de hele wedstrijd veel en veel beter, tegen een laf spelend Noordwijk en dus ben ik van mening dat we met 1 punt te weinig hebben gekregen zaterdag. En zo was ik niet de enige denk ik. Maar goed, we veranderen er niets meer aan na afloop, we kunnen er alleen maar van leren.
Het heeft weinig zin te lang stil te blijven staan bij de afgelopen zaterdag, de volgende zaterdag wacht er immers weer een andere tegenstander.

Uien
En wat voor een tegenstander. Katwijk thuis. Onze buren hebben een aardige serie neergezet, het is aan ons om deze te doorbreken en eveneens goede zaken te doen in de ranglijst.
De uien tegen de haringen, dit brengt altijd bepaalde tradities met zich mee. Een van deze tradities is het met uien gooien door de vijand. Dit is moeilijk tegen te gaan. De afgelopen weken zie ik echter ook onze eigen jeugdige supporters met uien gaan gooien. Op zich vind ik het geweldig dat die gasten voor een beetje herrie en sfeer zorgen, alleen dat uien gooien iedere week kan maar beter nagelaten worden. Het lijkt onschuldig, maar bedenk wat er kan gebeuren als een van onze spelers op zo’n ding stapt en zijn enkel verzwikt. Onze blauw witte buren hebben weleens met bananen lopen gooien, hier hebben ze ook nog steeds last van.
Dus ik wou het toch even onder de aandacht brengen, om hier in het vervolg rekening mee te houden. Als we toevallig een scheidsrechter hebben die de wedstrijd (tijdelijk) staakt, zitten wij met de problemen.

Vier keer per seizoen ben ik de gehele week zenuwachtig voorafgaand aan de wedstrijd. Dat zijn de uit- en thuiswedstrijden tegen Quick Boys en Katwijk. Ik slaap niet goed en de laatste  nacht helemaal niet. Veel mensen zullen dit raar vinden of overdreven. Het zal wel, ik kan het ook niet helpen. Je kan wel nagaan hoe de rest van mijn weekend is wanneer we verliezen.

Zand erover
Even terugkomen op mijn column van vorige week. Hierin reageerde ik op een verschenen ingezonden stuk in het Leidsch Dagblad. Grote klasse dat de persoon in kwestie een week later opnieuw een brief instuurt met daarin zijn excuses. Grote bewondering voor.
Zand erover zou ik zeggen.

Zaterdag komt langzaam dichterbij…