outhands

Column Jaco Heemskerk

 Krachtsverschil
In het kader van de districtsbeker West II ontving titelverdediger Rijnsburgse Boys afgelopen zaterdag derdeklasser sc Voorne. Voorne is op de ranglijst van diezelfde derde klasse onderin de middenmoot te vinden. De verwachting was dan ook dat Rijnsburgse Boys niet al teveel problemen zou ondervinden tegen deze tegenstander. En dat bleek ook wel gezien de 10-1 einduitslag. Het krachtsverschil was gewoonweg te groot.
Desalniettemin was het voor sc Voorne een mooie dag om mee te maken. Een aantal spelers hebben ons veelvuldig bedankt voor de leuke ervaring. Zoals wij het een mooie ervaring vonden om bij Fc Utrecht op bezoek te gaan, zo vonden hun het geweldig om het tegen ons op te nemen, in dat perspectief moet je het ongeveer zien. Het gebeurd een derdeklasser ook niet iedere dag dat er op een dergelijk complex gespeeld wordt tegen zo’n tegenstander, dus hier is wel iets bij voor te stellen.
Verdonkschot deed een aantal, vooral verdedigende, spelers die nog niet al teveel speelminuten hebben gemaakt in de basis beginnen. Zo speelden Bart Jan Onderwaater en Tim van Breukelen in het centrum voor Van der Lugt en Bart Freke en mocht Jaap Jan Zandbergen de plek innemen van Dennis Groot. Ook Jordi Snijders maakte zijn opwachting in de basis in de plaats voor Tim Orlowski. Evengoed stond er gewoon een gelijkwaardige basiself, dat is het voordeel van een sterke en brede selectie en een luxe(probleem) voor een trainer. Hij kan immers met deze spelers zoveel verschillende kanten op en moet daarin steeds de goede keuzes maken. Ik ben er niet jaloers op.

Na de 0-0 tegen Excelsior Maassluis is het voor Rijnsburgse Boys een goede bijkomstigheid dat het tegen Voorne in doelpunten zo fel van leer kon gaan. Zeker gezien de laatste drie tegenstanders voor de winterstop is het lekker om er even zo’n wedstrijd tussendoor te hebben. Achtereenvolgens Heerjansdam, TOGR en SHO zullen er alles aan doen om achterin maar de boel dicht te houden en is er van alle drie geen al te aanvallende spelwijze te verwachten. Goed voetballen zal in deze wedstrijden al moeilijk genoeg zijn, we zullen ons voor ogen moeten houden dat in deze serie naar waarschijnlijkheid niet de mooiste wedstrijden te zien zijn maar dat de punten wel even heilig zijn als altijd.

Bart Freke vertrekt deze week voor een wedstrijd met het Nederlands Amateur Elftal naar Engeland. Bart zit bij de geselecteerde achttien spelers en uiteraard vanaf deze plaats veel succes toegewenst!