outhands

Column Jaco Heemskerk

 Afgelast
Met nog twee wedstrijden te gaan voor de winterstop hebben we op dit moment een zelfde aantal wedstrijden in te halen. Zowel Vitesse Delft thuis als Heerjansdam thuis zullen na de winterstop ingehaald moeten worden. De eerste ging niet door vanwege de bekerwedstrijd tegen Fc Utrecht, de thuiswedstrijd tegen Heerjansdam werd afgelopen zaterdag afgelast. Vanwege de overvloedige regenval in de nacht van vrijdag op zaterdag was het hoofdveld behoorlijk verslechterd en in de vroege ochtend nagenoeg onbespeelbaar. In de loop van de ochtend werd het droog en probeerden we nog een hoop water van het veld te krijgen. Dit lukte aardig en zo rond 10.30 uur kregen we toch het gevoel dat er misschien nog wel gevoetbald zou kunnen worden. Als het droog zou blijven tenminste. Maar op het moment dat de consul het veld ging (her)keuren rond kwart voor elf ging het weer flink regenen en werd het veld afgekeurd. Zeker als je ziet wat er allemaal nog is gevallen in de uren daarna kun je gerust stellen dat dit een verstandige beslissing is geweest. Het veld had, als het al bespeelbaar was geweest, enorme schade opgelopen.
Twee wedstrijden inhalen is geen ramp en al helemaal niet als het thuiswedstrijden betreft. Toch kun je maar beter niet te ver achterop raken in het speelschema. Als de concurrerende clubs in de ranglijst wel spelen en punten pakken, moet je zelf toch nog steeds de inhaalwedstrijden maar zien te winnen en ligt er dus een bepaalde druk op deze wedstrijden. Nu was dit afgelopen zaterdag nog niet echt aan de orde. Ook Fc Lisse en Katwijk werden afgelast. Noordwijk speelde wel en zou bij winst de koppositie pakken. ASWH bleek te sterk voor Noordwijk dus dit is niet het geval.
IJs en weder dienende zal het meeste van de afgelaste wedstrijden in de Hoofdklasse A ingehaald kunnen worden op de eerste inhaaldagen na de winterstop, half januari, waardoor de ranglijst weer rechtgetrokken kan worden.
De thuiswedstrijd tegen Heerjansdam zou de laatste competitiewedstrijd thuis voor de winterstop zijn geweest. De gewonnen wedstrijd tegen Katwijk mag nu dus dit predikaat dragen en dit is toch alweer een behoorlijk aantal weken geleden.

Zaterdag gaan we op bezoek bij TOGR, momenteel de hekkensluiter in onze afdeling. En dus kun je niet anders concluderen dat Rijnsburgse Boys het gezien de stand verplicht is om deze wedstrijd winnend af te sluiten. Maar TOGR heeft de punten hard nodig en zal hier ongetwijfeld niet aan mee willen werken. Bij Rijnsburgse Boys is de selectie nagenoeg fit en vrij van schorsingen en daarmee heeft Verdonkschot legio mogelijkheden om een elftal op te stellen wat de punten zaterdag binnen moet halen. En wie afgelopen zaterdag naar Rijnsburgse Boys 4 – Katwijk 4 heeft gekeken heeft gezien dat onze hoofdtrainer zelf ook nog een aardig potje kan ballen, dus mocht de nood aan de man zijn…