Column Jaco Heemskerk

Echte derby
Rijnsburgse Boys – Noordwijk is in het verleden wel vaker een meer dan aantrekkelijke wedstrijd geweest en ook de editie van afgelopen zaterdag kunnen we in deze categorie onderbrengen. Nog niet eens zozeer omdat het spel van beide kanten nou zo geweldig was, al vond ik het ook zeker geen slechte wedstrijd, maar het was vooral weer een derby waar alles in zat. Strijd, felle duels en enorm veel spanning in met name de tweede helft.
Op een goed bezocht Sportpark Middelmors toonde een weer goed uit de startblokken gekomen Rijnsburgse Boys zich in de eerste helft iets slimmer dan de Noordwijkers, die veel overhoop lagen met de scheidsrechter.
De eerste vloeiende aanval werd door Martijn Gootjes binnengeknikt en dus weer een vroege voorsprong. Na de gelijkmaker door een eigen doelpunt was Rijnsburgse Boys even van slag en we leken de rust in te gaan met een gelijkspel. Een slimme snel genomen vrije trap van Peter Freke bracht daar echter verandering in. Joost Kuhlmann was alert, omzeilde de Noordwijkse verdediger en doelman en tekende vlak voor rust de 2-1 voorsprong aan.
Met in de tweede helft een aandringend Noordwijk zoals gezegd een spannend verloop. Zonder veel grote kansen te creëren probeerde Noordwijk de thuisploeg onder druk te zetten. De solide Rijnsburgse verdediging wist echter van geen wijken. Het gevaar wat Noordwijk stichtte uit enkele vrije trappen werd onschadelijk gemaakt door doelman Tim Orlowski, de uiteindelijke man van de wedstrijd. Het bleef dus bij 2-1.

Na drie thuiswedstrijden dus de maximale 9 punten bijgeschreven. En nog belangrijker: Rijnsburgse Boys speelt met vertrouwen, solide en geeft verdedigend weinig weg. Na drie keer thuis komen er nu dus wel weer twee uitwedstrijden, met een inhaalweekend ertussen.
Het is nu dus zaak om de goede lijn door te zetten. De stand op de ranglijst geeft te denken dat het een race gaat worden tussen Fc Lisse en Rijnsburgse Boys, maar er zijn nog veel punten te verdienen én te verliezen. Scherp blijven is dus het devies.
Zaterdag gaan we naar Kozakken Boys. In de thuiswedstrijd eerder dit seizoen zagen we een geweldig Rijnsburgse Boys dat de bezoekers met een 4-1 uitslag nog genadig naar huis stuurde. Doelpuntenmakers in die wedstrijd waren Joost Kuhlmann, Danny van der Vijver, Frank Zinhagel en Nick Schnater.
Kozakken Boys kreeg zaterdag een domper te verwerken. Katwijk kwam in de slotseconden nog langszij. Gebrand om het beter te doen zal Rijnsburg dus een lastige middag te wachten staan.