Column Jaco Heemskerk

Het juiste moment
Kozakken Boys – Rijnsburgse Boys begon net zoals de spookwedstrijd vlak voor de winterstop tegen SHO veel en veel te laat, dit keer door enige miscommunicatie vanuit de KNVB richting de aangestelde scheidsrechter. Een vervelende bijkomstigheid waar beide partijen niks aan kunnen doen, maar die aan de Rijnsburgse (supporters)zijde wel voor enkele angstige momenten van terugdenken zorgde aan die eerder genoemde uitwedstrijd. Tien voor vier ging het balletje dan toch rollen, vanaf het begin af aan met de kunstlichten aan.
Waar de wedstrijd niet op het juiste moment begon, daar sloeg Rijnsburgse Boys steeds wel op het juiste moment toe in de wedstrijd. De 0-1 door Gootjes in de beginfase zorgde voor een periode van Rijnsburgs balbezit op de helft van de thuisploeg, maar de eenmaal zichzelf hervonden Kozakken Boys kwamen in het verloop van de wedstrijd een aantal keren heel gevaarlijk voor de goal van Tim Orlowski. Waar voor de rust de paal nog de gelijkmaker in de weg stond, na de rust pakte diezelfde Tim Orlowski een cruciale kans op 1-1. Je kunt ook hier zeggen dat Rijnsburgse Boys op het goede moment op 0-2 kwam door wederom Gootjes.
In het koude Werkendam kwam de zege vervolgens niet echt meer in gevaar, ware het niet dat de aansluitingstreffer van Kozakken Boys gelukkig snel gevolgd werd door de uiteindelijke
1-3 eindstand. Dus ook die treffer viel op het juiste moment, anders volgt er nog een heel hectische slotfase. De volle drie punten gingen dus mee naar huis na een wedstrijd waarin Rijnsburgse Boys zich niet van zijn sterkst voetballende kant liet zien, maar wel zeer effectief met de kansen omging.

Fc Lisse en Rijnsburgse Boys blijven dus samen de top twee vormen, want ook Fc Lisse won haar wedstrijd. Met een inhaalweekend voor de boeg waarin Fc Lisse voor de beker zal spelen, zal de strijd de week erop onverminderd verder gaan. Rijnsburgse Boys moet dan op bezoek bij Capelle. Bij winst zal de eerste periode op het Rijnsburgse conto bijgeschreven kunnen worden, maar de drie punten zijn in dit geval belangrijker. Thuis werd er met 3-0 gewonnen van Capelle door twee doelpunten van Martijn Gootjes en een treffer van Djuric Ascension. Winnen in Capelle is in het verleden echter vaak een moeilijke opgave geweest.
Vorig seizoen nog werd er met 3-2 verloren in Capelle, en dat is een uitslag die op dit moment grote gevolgen kan hebben.