outhands

Column Jaco Heemskerk

 Afgehaakt in titelrace
De titelkansen van Rijnsburgse Boys zijn zo goed als vervlogen na de 2-0 nederlaag in en tegen Barendrecht. Een terechte nederlaag bovendien, gezien de wedstrijd waarin Rijnsburgse Boys weinig tot geen kansen creëerde, en zonder inspiratie leek te voetballen.
Het geloof is weg, zo luidde een veelgehoorde uitspraak om mij heen op de tribune, en ik moet eerlijk zeggen, daar had het ook alle schijn van.
Doordat Fc Lisse wel de volle winst behaalde, kunnen zij komende zaterdag op Nieuw Zuid kampioen worden tegen Quick Boys, maar die zullen alles op alles zetten om de titelstrijd nog te verlengen.
Voor Rijnsburgse Boys resteren nog drie wedstrijden, en bovendien zitten we nog in de beker.
Afgelopen dinsdag werd er thuis gewonnen tegen DOTO. Op dinsdag 29 april moet er gewonnen worden in Capelle om de halve finale te bereiken.

Rijnsburgse Boys 2 werd afgelopen zaterdag kampioen, thuis tegen Vitesse Delft. Met een 5-1 overwinning werd de titel overtuigend geprolongeerd. Uiteraard de felicitaties richting de spelers en de technische staf, voor de deze knappe prestatie. Het tweede gaat zich nu opmaken voor de kampioenscompetitie. Vorig seizoen werd het landskampioenschap op een haar na misgelopen, dus dit zijn zij vast nog niet vergeten.
Rijnsburgse Boys A1 kan komende zaterdag kampioen worden, uit bij CDW. Met nog 1 punt voorsprong gaan zij de laatste wedstrijd in, dus eigenlijk moet er gewonnen worden om op zeker te gaan.

De laatste tijd is ook de bekende spelerscarroussel in het amateurvoetbal weer volop gaan draaien. Ook bij Rijnsburgse Boys zullen er spelers weggaan en weer nieuwe aangetrokken worden. U heeft hier de laatste tijd al nieuwsberichten over kunnen lezen op de site.
Meest in het oog springend was natuurlijk afgelopen zaterdag de bekendmaking dat Joost Kuhlmann terugkeert naar de Middelmors. Natuurlijk zijn veel Rijnsburgers hier blij mee, getuige de enorme belangstelling en reacties op dit nieuwsbericht in verschillende media.
Maar laten we niet de andere jongens die komen, en zeker ook niet de jongens die weggaan een ondergeschikte rol geven. Daarvoor hebben we immers een hoop aan te danken gehad de afgelopen jaren.