outhands

column Jaco Heemskerk (4)

27-09-2005

Woensdagmiddag 21 september, eerder weggegaan van het werk om op tijd in de auto te zitten naar Kerkrade, alwaar Rijnsburgse Boys aan moest treden tegen Roda JC in het kader van de Gatorade Cup. Vind ik overigens geen gehoor, maar misschien ben ik teveel gehecht aan Amstel (of Heineken).
Geweldige wedstrijd gezien, het was de totale reisduur van vijf uur lang meer dan waard. Jammer van de fouten die gemaakt werden in de eerste helft, dit wordt gelijk afgestraft door ploegen die op dat niveau wekelijks moeten presteren. De tweede helft heb ik Roda JC slechts een keer bij ons doel gezien. De mooie verhalen dat Roda het wel geloofde verder vind ik flauwekul. Ze wisten het simpelweg niet meer de tweede helft. Jammer dat de goede tweede helft niet werd omgezet in doelpunten.
Het sterke spel van Rijnsburg tegen Roda, zagen we ook terug in de thuiswedstrijd tegen ARC, in met name de eerste helft. Wel weer veel kansen gemist. Met de rust 1-1. In de spannende tweede helft werden toch de drie punten in eigen huis gehouden. Mooi om te zien dat een jonge Rijnsburger de penalty opeist en benut, die door een andere Rijnsburger werd veroorzaakt. Tweede wedstrijd thuis, en weer gewonnen.

Ingezonden brief
Goed weekend gehad, en vervolgens lees je in de maandageditie van het Leidsch Dagblad een ingezonden brief(je) van een Rijnsburgse supporter. De persoon in kwestie ergerde zich aan het feit dat trainer Verdonkschot niet de moeite nam om na afloop van Roda JC – Rijnsburgse Boys het meegereisde publiek te bedanken door samen met de spelers naar hen toe te lopen. Buiten het feit dat dit soort onruststokerij geen enkele waarde heeft, zal het deze supporter blijkbaar ontgaan zijn dat het Verdonkschot zelf was die de spelers aanspoorde naar het Rijnsburgse publiek toe te gaan. Dit zouden ze toch wel hebben gedaan, het gaat mij erom dat mensen niet ten onrechte het clubbelang van mensen bewust gaan ondermijnen of in twijfel gaan trekken, want dat werd hier wel gedaan. Overigens heb ik nog nooit gezien dat een trainer met de spelers mee loopt naar de supporters. Te gek voor woorden eigenlijk dat ik hier woorden aan vuil moet maken. Ik wou het toch even aankaarten. En ik heb het vaker gezegd: Als mensen kritiek willen leveren, waarom moet dit dan via de media? Dit is altijd eenzijdige kritiek, de bekritiseerde persoon kan zichzelf nooit direct verdedigen. Waarom niet gewoon eens naar iemand toe stappen om om opheldering te vragen? Ik kan mij niet indenken wat het achterliggende doel is om je ongenoegen kenbaar te maken aan Jan en alleman.
Misschien een leuke les om van te leren voor de volgende keer…

Noordwijk
De realiteit is dat komende zaterdag de uitwedstrijd tegen Noordwijk wacht. Gezien de ranglijst weer belangrijk om goede zaken te doen. Misschien kunnen we voor het eerst dit seizoen twee wedstrijden achter elkaar winnen. Gezien de afgelopen wedstrijden kunnen ervan uitgaan dat de vereiste vorm aanwezig is. Vorm is echter zo’n ongrijpbaar begrip, iedere wedstrijd is weer anders. De derby tegen Noordwijk is er een jaartje uit geweest. Kijken of we de rentree hiervan winnend kunnen afsluiten.