outhands

Column Jaco Heemskerk

 Wedstrijd afgelast…
… is een van de situaties waar je absoluut niet op zit te wachten maar is tegelijk ook iets waar je totaal geen invloed op hebt. Wanneer de spelersgroep plus staf de hele week naar een wedstrijd toewerkt en er uiteindelijk helemaal klaar voor is dan kan een afgelasting een aardige teleurstelling zijn. Maar nogmaals, je doet er niks aan. ASWH – Rijnsburgse Boys werd afgelast, net zoals de rest van het programma in de Hoofdklasse A. Dit gehele programma zal ingehaald worden op zaterdag 17 maart.
Wanneer er op zaterdagochtend een afgelasting voorkomt kunnen er verschillende alternatieven bedacht worden. Trainen is er zo eentje, op het strand komt al een poosje niet meer voor, maar er zijn nog weleens velden die geschikt zijn om te trainen. Gewoon een dag vrij is ook een optie. En natuurlijk is er dan nog de mogelijkheid om vriendschappelijk te spelen en daar werd zaterdag dus voor gekozen. Thuis werd er op kunstgras geoefend tegen ARC, met onder meer de oud – Rijnsburgers Alex Redel en Michel Roest in de gelederen. Ook Berry Charite maakt deel uit van de selectie van ARC, hij deed echter niet mee. Trainer van ARC is Robbert de Ruiter, die ook bij Rijnsburgse Boys als speler en als trainer actief is geweest. De wedstrijd eindigde in een teleurstellende 0-5 nederlaag. Misschien een wat vertekende uitslag maar zeker niet onverdiend te noemen.
Misschien een mooie opfrisser voor de fase die nu nog komen gaat in de competitie dat we echt de gehele rit scherp moeten zijn en ook blijven. Vriendschappelijke wedstrijden zeggen in de regel niets, maar we kunnen het wellicht beschouwen als een waarschuwing dat we niet te makkelijk moeten worden. Voor de rest moeten we er niet te lang bij stil blijven staan denk ik en ons bezig houden met de volgende wedsrijd.

In die volgende wedstrijd is DOTO de tegenstander op de Middelmors. De uitwedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel door twee doelpunten van Brayton Biekman. Daarmee moet de eerste competitieoverwinning op DOTO nog komen sinds ze weer terug zijn in de hoofdklasse. Vorig seizoen werd er immers twee keer verloren. Zaterdag is misschien een goede gelegenheid om daar verandering in te brengen.