outhands

Column Jaco Heemskerk

 Vechtvoetbal
Niet goed gespeeld, maar er wel heel hard voor gevochten en ook goede zaken gedaan door de wedstrijd tegen DOTO winnend af te sluiten, samenhangend met het gelijkspel van Fc Lisse tegen Katwijk. Onder perfecte veld- en weersomstandigheden zou je van twee voetballende ploegen als Rijnsburgse Boys en DOTO een mooie wedstrijd qua voetbal mogen verwachten. Zaterdag werd het echter weer een wedstrijd waarin er echt geknokt moest worden om de drie punten in eigen huis te houden. Harde wedstrijden leveren vaak geen positieve bijdrage aan het voetballende gedeelte van een wedstrijd, zo ook zaterdag niet. Maar zoals gezegd, de punten werden wel in eigen huis gehouden en dat is zeker in deze fase van de competitie het belangrijkste. Niet goed spelen en toch winnen, dat hebben we immers vorig seizoen ook wel een aantal keren meegemaakt… Neemt niet weg dat het wel beter moet want anders konden we nog wel eens het deksel op de neus krijgen en in de titelrace die momenteel aan de gang is kan ieder verloren punt kostbaar zijn.

Ook Rijnsburgse Boys 2 doet volop mee in de strijd om de titel. Zaterdag werd er met 2-4 gewonnen van directe concurrent ARC 2 en daardoor staan de Rijnsburgse reserves bovenaan met 2 punten voorsprong en een wedstrijd minder gespeeld. Zaterdag wordt er ingehaald tegen Fc Lisse.

Op zaterdag 3 maart werd ASWH – Rijnsburgse Boys afgelast en deze wedstrijd wordt dus ook komende zaterdag ingehaald, eveneens het gehele programma wat die dag in de hoofdklasse A eruit ging. De eerdere thuiswedstrijd eindigde zoals die begonnen was met de 0-0 na negentig minuten op het scorebord. ASWH verloor zaterdag met 3-2 van Ter Leede en heeft dus aan Rijnsburgse Boys een mooie uitdaging om dat goed te maken.