outhands

Column Jaco Heemskerk

 Oerdegelijk
Waar de commentaren een week eerder na de gewonnen wedstrijd tegen DOTO vooral van die strekking waren dat het toch echt beter moest, zo zullen de meesten het er na de gewonnen wedstrijd tegen ASWH wel over eens zijn dat er een puike wedstrijd was neergezet door Rijnsburgse Boys. Met name de tweede helft maakte Rijnsburgse Boys indruk door de wijze waarop de wedstrijd werd uitgespeeld. Dan hebben we het nog niet eens zozeer over flitsend voetbal, al waren alle drie de doelpunten van grote schoonheid, maar vooral de manier waarop ASWH langzaam kapot werd gespeeld zegt iets over de oerdegelijke veldbezetting. Vooral de 0-2 van Danny van der Vijver vond ik persoonlijk tekenend voor de wedstrijd.
De uiteindelijke 0-3 eindstand viel dan ook niets op af te dingen.

Als je wint doe je sowieso goede zaken, door het puntverlies van Fc Lisse tegen TOGR is dit zeker het geval. Het verschil is nu opgelopen tot vijf punten en daarmee kan Fc Lisse zich met de hete adem van Noordwijk in de nek voorlopig geen misstap meer veroorloven. Want ook Noordwijk komt op de ranglijst oprukken, slechts twee punten is het verschil met Lisse. En vergeet niet, vijf punten lijkt veel, maar met de wedstrijden tegen Katwijk en Fc Lisse voor de boeg kan dit zomaar als sneeuw voor de zon verdwijnen als de wedstrijden niet met goed resultaat worden afgesloten.

Katwijk uit dus en derby’s zoals deze zijn altijd wedstrijden op zich, ongeacht de stand op de ranglijst. Katwijk zal zich willen revancheren na de 4-0 nederlaag tegen DOTO. De eerdere thuiswedstrijd eerder dit seizoen eindigde in een 2-1 overwinning voor Rijnsburg door doelpunten van Frank Zinhagel en Erwin van der Lugt. Er zal dus een gebrand Katwijk staan want wat is er mooier om in zo’n derby een van de grote rivalen in de titelrace pootje te lichten.
Ook Rijnsburgse Boys 2 won weer haar wedstrijd, uit bij Fc Lisse met 1-4, en daardoor blijft ook het tweede elftal voorlopig op kampioenskoers. De komende weken zullen dus voor zowel 1 als 2 van enorm belang zijn. De finale is begonnen.