outhands

Column Jaco Heemskerk

 Speciale wedstrijden
In de weken die nu aan de gang zijn worden even speciale als cruciale wedstrijden gespeeld. Allereerst was daar de burenruzie tegen Katwijk afgelopen zaterdag. En weer liet Rijnsburgse Boys zichzelf goed voor de dag komen. De serie wedstrijden die de laatste weken winnend werden afgesloten waren niet allemaal even goed, maar de stijgende lijn die de laatste twee wedstrijden is ingezet laat een voetballend sterk en degelijk Rijnsburgse Boys zien.
Hoewel de uitslag anders doet vermoeden mocht Katwijk eigenlijk geen aanspraak maken op een gelijkspel of laat staan een overwinning. De verdiende punten zorgen ervoor dat Rijnsburgse Boys vijf punten voor blijft op Fc Lisse, dat ook won tegen SHO.

In de periode die achter ons ligt werd er steeds meer toegeleefd naar de bewuste wedstrijd tegen Fc Lisse. En zaterdag is het dan zover. Deze zeer speciale wedstrijd brengt weer een hoop met zich mee aan spanning, maar ook een hoop aan organisatie vanuit de club. Waar vorig seizoen grotendeels de organisatie bij Fc Lisse lag, bij deze mogelijk beslissende wedstrijd zal Rijnsburgse Boys de boel in goede banen moeten leiden. Op de website en ook op teletekst zijn reeds vanaf maandag maatregelen, supportersacties en oproepen geplaatst die betrekking hebben op deze speciale wedstrijd. Neem hier a.u.b. goed notie van, zeker zaken als parkeren en het beleid met betrekking tot supportersacties hebben zaterdag hoge prioriteit.
Het vergemakkelijkt de organisatie wanneer men zich houd aan de aanwijzingen die gegeven worden en het helpt zeker niet wanneer men op z’n Rijnsburgs overal zijn auto neerzet.

De wedstrijd op zichzelf kan beslissend zijn voor een eventueel kampioenschap of kan de race om de titel weer enorm spannend maken. Maar we moeten ons ook niet verkijken op deze wedstrijd, bij winst zijn we immers nog geen kampioen en hebben we nog steeds vijf wedstrijden te gaan! Over de wedstrijd wordt al genoeg voorbeschouwt en geschreven, dus dat hoef ik hier niet nog eens uitgebreid te doen.
Het is voor de spelers een heel speciale wedstrijd, laten wij daar met z’n allen ook in positieve zin ons steentje aan bijdragen.