outhands

Column Jaco Heemskerk

 Uniek
Wedstrijden zoals afgelopen zaterdag maak je niet veel mee. Niet alleen als speler uniek om mee te maken, maar ook als club zijnde komt er een organisatie bij kijken wat bij weinig wedstrijden van toepassing is.
Wat er vooraf achter de schermen allemaal moet gebeuren, uitgevoerd door het bestuur en de vrijwilligers, daar zou je bijna iemand voor in dienst nemen om alles op tijd af te laten komen.
Desalniettemin was de organisatie perfect en alle voorwaarden waren aanwezig om voor een geweldig voetbalfestijn te zorgen. En dat werd het ook, gezien de sfeer en de ambiance, het aantal toeschouwers, en de spannende wedstrijd. Complimenten ook aan de supporters die voor zoveel sfeer zorgden en zonder enige wanklank. Dergelijke unieke wedstrijden vergeet je nooit meer, ook al werd er dan niet gewonnen. Het blijft een mooie voetbaldag.

De 2-3 vlak voor tijd komt hard aan en Lisse deelt daarmee een aardige tik uit. Zaak is nu om de rust te bewaren en de boel niet gek te laten maken. De twee punten voorsprong zijn nog steeds in Rijnsburgs voordeel en vanuit die gedachte moeten we volgende week de laatste vijf wedstrijden ingaan. Alle vijf stuk voor stuk moeilijke wedstrijden, maar dan kan Fc Lisse ons de hand schudden, die zitten daar ook mee. De druk zit weer flink op de ketel en daar moeten wij het beste mee om zien te gaan. Iedere wedstrijd kan beslissende gevolgen hebben en daarmee gaan we naar weer een spannende slotreeks toe.

Laten we niet vergeten dat Rijnsburgse Boys 2 ook nog steeds op kampioenskoers is. Er werd met 2-1 gewonnen van Fc Lisse 2, de hele doelpuntenproductie kwam op naam van Mark Kabelaar.

Met een Paasweekend ertussen, alleen SHO – Noordwijk wordt nog ingehaald, een weekje vrij om de hoofden leeg te maken. En daarna gaat het hele feest weer verder met de thuiswedstrijd tegen Ter Leede. De Sassenheimers kunnen er langzamerhand van uitgaan dat zij niet meer in de degradatiezone zullen belanden. De eerdere 1-6 op De Roodemolen, toen Rijnsburgse Boys als een wervelwind over het veld raasde zal nog vers in het geheugen staan, dus ook in deze derby kunnen we wat verwachten.