Column Jaco Heemskerk

Belangrijke overwinning
Het is altijd afwachten hoe een ploeg zich herstelt na een pijnlijke nederlaag. De thuiswedstrijd die Rijnsburgse Boys verloor tegen Fc Lisse was zeer zeker pijnlijk te noemen. De week rust die ertussen zat kwam dan ook eigenlijk goed uit om de boel weer fris en scherp te krijgen. En gezien de start van de wedstrijd afgelopen zaterdag kunnen we gerust stellen dat Rijnsburgse Boys goed bij de les was, getuige de 1-0 voorsprong na vijf minuten.
Na het vallen van de 2-0 kwam Rijnsburgse Boys niet meer in gevaar, mede ook doordat het Ter Leede geen moment de gelegenheid gaf om in de wedstrijd te komen. De wedstrijd werd in de tweede helft dan ook professioneel uitgespeeld en de stand na rust verdubbeld tot 4-0.
Drie heel belangrijke punten, ook door het puntverlies van Fc Lisse tegen Noordwijk, en misschien wel een behoorlijke stap naar een eventuele titel.

Maar er zijn nog steeds vier wedstrijden te spelen. Rijnsburgse Boys moet op bezoek gaan bij Vitesse Delft dat zaterdag bij Katwijk met 4-1 verloor en hevig in de strijd is tegen degradatie. En we weten dat een kat in het nauw rare sprongen maakt. Vitesse Delft zal punten moeten gaan pakken om in de hoofdklasse te blijven, dus onderschatting mag aan onze kant in geen geval aanwezig zijn.
Fc Lisse moet tegen Ter Leede de winst zien te pakken om het nog spannend te houden en bij te blijven. Ter Leede zal in de bollenstreekderby wat goed willen maken na de verliespartij tegen Rijnsburgse Boys en dus ook nu weer een spannend weekend voor de boeg.

Laten we niet voorbijgaan aan het tweede elftal van Rijnsburgse Boys dat afgelopen zaterdag onder leiding van Dick Heemskerk kampioen is geworden in de hoofdklasse A van de reserves. Een geweldige prestatie, en dat na meer dan 20 jaar. Met maar liefst 1-6 werden de reserves van DOTO opzij gezet, Andre van Egmond was met vier doelpunten de gevierde man. Met recht een mooie huldiging en bijbehorend feest gehad op de Middelmors, de Rijnsburgers kunnen zich gaan opmaken voor de nacompetitie. Felicitaties richting een ieder die zich hiervoor heeft ingezet zijn op zijn plaats.