outhands

Column Jaco Heemskerk (34)

 Zenuwachtig
De laatste twee wedstrijden en een hopelijk geweldige ontknoping. Met Quick Boys thuis een fantastisch affiche, voor een wat net zo’n fantastische wedstrijd kan worden. Evengoed is deze wedstrijd voor velen zenuwslopend, vaak al een week van tevoren.
De wedstrijd zal niet direct beslissend zijn voor het kampioenschap, maar speciaal blijft deze kraker natuurlijk altijd. Het vele werk wat de wedstrijd met zich meebrengt doet mij vaak nog zenuwachtiger worden dan de wedstrijd zelf. Dit moet nog gebeuren, en dat, en zus, en zo…
Alles moet perfect zijn, niets moet aan het toeval worden overgelaten.
De gemeente Katwijk beschouwd de wedstrijd als een risicowedstrijd en dus worden er de nodige maatregelen genomen in verband met de veiligheid van een ieder die aanwezig is om en tijdens de wedstrijd heen.
Globaal zal dit het volgende inhouden:
De gehele dag, dus vanaf de vroege ochtend, zal het parkeerterrein gelegen aan het ijsveld/veld 3, niet bereikbaar zijn voor auto’s. Dit hele parkeerterrein zal worden ingericht als fietsenstalling. Dit betekent dat de normale fietsenstalling voor de sporthal deze keer ontoegankelijk is voor fietsen. Dit in verband met de bereikbaarheid voor hulpdiensten bij calamiteiten. Het gehele terrein voor de sporthal en de kantine blijft dus leeg. Het geheel zal worden afgezet met hekken en parkeerstewards zullen de boel in goede banen leiden. Een ieder wordt verzocht om de aanwijzingen van deze stewards op te volgen om het parkeren zo soepel mogelijk te laten verlopen. Iedereen uit de omgeving wordt geadviseerd om met de fiets te komen. De parkeergelegenheid voor auto’s zal zaterdag beperkt zijn tot een minimum dus om zoveel mogelijk problemen hiermee te voorkomen: kom met de fiets!
Om en tijdens de wedstrijd worden er geen alcoholhoudende dranken verkocht en er wordt ook geen glaswerk uitgereikt. Het verbod op alcohol zal pas worden opgeheven wanneer de politie hiervoor het sein geeft. De gemoedstoestand van de aanwezigen zal hierbij een grote rol spelen, dus houd het rustig onder elkaar.
Tijdens de wedstrijd zijn op en om het veld stewards aanwezig die de veiligheid moeten waarborgen. Het zal duidelijk zijn dat ook aan hun aanwijzingen gehoor gegeven zal moeten worden.

De wedstrijd zelf valt weinig over te zeggen. Een wedstrijd op zich die alle kanten uit kan.
Op Nieuw Zuid wonnen we met 0-1. Rijnsburgse Boys zal er uiteraard alles aan doen om weer de volle winst te pakken, maar er mag van Quick Boys verwacht worden dat ze er alles aan doen om Rijnsburgse Boys in de titelrace pootje te lichten.
Genoeg spektakel dus om te verwachten. Met het schitterende weer wat voorspeld is, de vele toeschouwers die verwacht worden, het biljartlaken wat er zaterdag ligt, en twee tot op het bot gemotiveerde ploegen, ga ik ervan uit dat we een fantastische voetbalmiddag tegemoet gaan.