outhands

Column Jaco Heemskerk

 Klasseverschil
Op het veld waar om de 5 minuten een geel-blauwe trein voorbij denderde ging de geel-zwarte versie ook als een trein van start. De nul drie voorsprong nog binnen het half uur zorgde ervoor dat Rijnsburgse Boys zich nooit echt hoefde te verontrusten tegen Vitesse Delft. Het niveauverschil tussen de beide ploegen was ook gewoonweg te groot. Het surplus aan kwaliteit wat Rijnsburgse Boys had ten opzicht van Vitesse Delft was op een aantal momenten goed zichtbaar en beslissend voor de wedstrijd. De 0-3 van Brayton Biekman was daar een heel goed voorbeeld van. Niet alleen de wijze waarop de bal werd binnengeschoten was indrukwekkend, wat eraan voorafging was eigenlijk het mooiste. In een vliegensvlugge aanval over een aantal schijven werd de hele defensie van Vitesse Delft opengetrokken.
Het klasseverschil was voldoende om de wedstrijd tot een goed einde te brengen, het kan niet eens gezegd worden dat Rijnsburgse Boys heel goed speelde.
Maar, de 2-6 uitslag zegt voldoende lijkt mij.

In de titelrace werd dus geen fout gemaakt, ook niet door Fc Lisse dat met 1-2 won bij Ter Leede. Met nog drie wedstrijden te gaan kan de strijd om de titel nu iedere wedstrijd beslist zijn, mits Rijnsburgse Boys geen fout maakt. Fc Lisse kan zich geen misstap veroorloven en met die wetenschap zou Rijnsburgse Boys in theorie zaterdag kampioen kunnen worden in de thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis. Voorwaarde is dat er zelf wordt gewonnen en dat Fc Lisse verliest van Kozakken Boys, dat volop meedoet om de derde periode.
We mogen daar niet teveel aandacht aan besteden, maar er moet vanuit de club toch rekening gehouden worden met het gegeven dat het wel zou kunnen gebeuren.
Nogmaals, eerst zelf winnen.

Laten we ons volop concentreren op onze eigen wedstrijd, dan horen we omstreeks 16.30 uur wel van Hans Oudwater wat Fc Lisse heeft gedaan. En die wedstrijd zal nog moeilijk genoeg worden tegen Maassluis, dat ook het degradatiespook nog steeds om zich heen weet. De eerste wedstrijd dit seizoen in Maassluis eindigde in een 0-0 gelijkspel.
Excelsior Maassluis kan de punten dus goed gebruiken en alleen dat moet voor Rijnsburgse Boys genoeg zijn om gewaarschuwd te zijn voor twee.