outhands

Column Jaco Heemskerk

 Dubbel gevoel
Ik denk dat deze titel voor iedereen die Rijnsburgse Boys een warm hart toedraagt wel van toepassing is na afgelopen zaterdag. Aan de ene kant is het erg jammer dat zaterdag de viering van het kampioenschap in eigen huis werd misgelopen. Aan de andere kant is er helemaal niets aan de hand doordat Fc Lisse verloor. Twee punten volstaan om de titel op te halen en dus is de verwachting dat op bevrijdingsdag half Rijnsburg vertrekt naar Heerjansdam voor een mogelijke kampioenswedstrijd. Dit is gelijk het voordeel ten opzichte van afgelopen zaterdag, want toen moest er nog een heel programma afgewerkt worden door de lagere elftallen van Rijnsburgse Boys. Aangezien vrijwel alle competities nu zo goed als rond zijn betekent dat logischerwijs dat iedereen erbij kan zijn, en dat is toch eigenlijk het mooiste.
Een kampioenschap hoor je met z’n allen te vieren.

Maar we zijn er nog niet, hoe dichtbij de titel ook lijkt. Heerjansdam strijdt tegen degradatie en zal dus niet toe willen geven aan een Rijnsburgs kampioenschap. Een verliespartij kan voor Heerjansdam definitief het licht doen doven wanneer TOGR weet te winnen van Katwijk.  In dat opzicht kunnen we een tot op het bot gemotiveerde tegenstander verwachten want Heerjansdam moet dus eigenlijk zelf ook winnen. Gezien de 4-0 uitslag op Middelmors eerder dit jaar zal Heerjansdam er alles aan doen om nu met een betere uitslag te proberen in de hoofdklasse te blijven.

Blijft wel staan dat we als Rijnsburgers zijnde heel Heerjansdam geel-zwart moeten doen kleuren. In de komende week zal op de site en op teletekst informatie bekend worden over de busreizen die georganiseerd gaan worden. Laten we er een geweldig feest van maken om zodoende onze jongens het nodige duwtje in de rug te geven om de titel te prolongeren.
Er wordt op jullie gerekend!