outhands

Column Jaco Heemskerk (32)

 Steeds gekker
Voor sommige clubs een dubbel programma afgelopen paasweekend. Tweede paasdag stond Capelle – Ajax op het programma. Afgelast, las ik op teletekst. Na enig informeren bleek dit op advies van de politie te zijn geweest. Er hing een dreigende sfeer rondom het sportpark van Capelle, voorafgaand aan de wedstrijd. De politie had het vermoeden dat Ajax en Feyenoord supporters elkaar wel eens op zouden kunnen gaan zoeken. Het moet niet gekker worden, gaat het amateurvoetbal nu ook al betrokken worden bij deze waanzin?

Ook verrassende uitslagen hier en daar. Hoek wint met 7-2 van Noordwijk, vervolgens verliest Noordwijk met 4-0 van Scheveningen. Lekker paasweekend. Noordwijk heeft het wel gezien, zo lijkt het. Maakt het wel spannender onderin.
Bovenaan is het nog spannender dan aan de onderkant van de ranglijst.
Door wederom puntverlies van DOTO, ditmaal tegen Ter Leede, hebben zij niet langer de minste verliespunten. Rijnsburgse Boys gaat nu aan kop, gelijk met Fc Lisse, alleen wij hebben een beter doelsaldo. Fc Lisse scoort tot nu toe meer, maar Rijnsburgse Boys heeft verreweg de minst gepasseerde verdediging in de hoofdklasse A. Het verschil in doelsaldo is zodoende slechts 1 doelpunt. Niet dat het doelsaldo direct van belang is, want mochten twee of meer ploegen gelijk eindigen bovenaan, dan gaat een of meerdere beslissingswedstrijden de doorslag geven. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft Rijnsburgse Boys alles weer in eigen hand. Maar zo redeneert Fc Lisse ook. Met de laatste wedstrijd op het programma tussen deze twee concurrenten, lijkt er een heel mooi slot van de competitie op stapel te staan.
Belangrijk is dan wel dat komende zaterdag tegen Ajax gewonnen gaat worden. Dan zijn we er zeker van dat we tot op de allerlaatste wedstrijd meedoen voor de titel. Thuis tegen Ajax bleef het 0-0. Een uitslag die zaterdag niet aan het eind van de wedstrijd op het scorebord mag staan.

Paaszaterdag stond de bekerwedstrijd tegen DHL op het programma. De Delftenaren vechten tegen degradatie en hadden een zwaar programma voor de kiezen. Op woensdagavond werd Rijnsburgse Boys op de hoogte gesteld dat DHL zich teruggetrokken had uit de beker. Dit betekent dat we in de kwartfinale staan, tegen de winnaar van VUC – Voorschoten ’97 2.
Eigenlijk moest er wel gevoetbald worden. Na enig zoekwerk werd TOGR bereid gevonden om een vriendschappelijke wedstrijd te komen spelen op Middelmors. Een oude bekende van vorig seizoen. TOGR degradeerde vorig seizoen uit de hoofdklasse B en staat nu derde in de 1-ste klasse B, met 2 punten achterstand op de koplopers Vitesse Delft en Barendrecht. TOGR is dus nog volop in de race om promotie naar de hoofdklasse af te dwingen.
Rijnsburgse Boys speelde in een enigszins aangepaste opstelling, door afwezigheid van enkele spelers om diverse redenen. Einduitslag 3-0. Doelpunten werden gemaakt door Bart Freke, Martijn Gootjes en Andre van Egmond.
Toch nog gespeeld, of het zin heeft daar zijn de meningen over verdeeld.

Doet allemaal niet ter zake, zaterdag moeten we er gewoon staan om tegen Ajax een goed resultaat te halen.
Sportpark De Toekomst, aanvang 14.30 uur