outhands

Column Jaco Heemskerk

 De laatste fase
De reguliere competitie is ten einde en als Rijnsburgse Boys omkijkt, kan het terugzien op een mooi seizoen en terecht trots zijn op de geleverde prestatie. Maar tegelijk weten we daarbij dat het seizoen nog niet afgelopen is. De laatste fase breekt aan en dat is gelijk een periode van mooie wedstrijden tussen ploegen van het hoogste niveau. Vorig seizoen waren we in de kampioenscompetitie eigenlijk voor een groot gedeelte de best voetballende ploeg en werd de titel op details beslist. De na de wedstrijd tegen IJsselmeervogels genomen strafschoppenserie gaf de doorslag omdat Rijnsburgse Boys en IJsselmeervogels op alle fronten gelijk eindigden. We hebben dus nog een appeltje te schillen met de bewoners van de Westmaat en die mogelijkheid dient zich weer aan. HHC Hardenberg is daarbij een nieuwkomer maar mag beslist niet onderschat worden.

Rijnsburgse Boys bijt het spits af op Hemelvaartsdag tegen Hardenberg op de Middelmors. Aanvang is 14.30 uur. Elders op deze site vindt u het complete programma en de voorbeschouwingen. Het moge duidelijk zijn dat voor de drie kampioenen alleen de winst zal tellen en dus kunnen we spektakel verwachten als dergelijke ploegen onderling moeten gaan uitmaken wie zich kampioen van de zaterdagamateurs mag noemen.
Van het Rijnsburgse publiek wordt veel verwacht, er wordt op gerekend dat de twaalfde man nadrukkelijk en in grote getale aanwezig zal zijn om voor de nodige steun te zorgen.

Ook Rijnsburgse Boys 2 speelt voor het zaterdagkampioenschap bij de reserves. De eerste wedstrijd ging afgelopen zaterdag jammer genoeg met 2-3 verloren tegen Heerjansdam 2. Komende zaterdag moet dat rechtgetrokken worden in de uitwedstrijd.
Laten we ook deze jongens niet vergeten!