outhands

Column Jaco Heemskerk

 Vertrouwen
Na de nederlaag op hemelvaartsdag tegen HHC Hardenberg is het belangrijk dat je een aantal zaken moet kunnen relativeren. Als je de verscheidene media moet geloven die achteraf verslag hebben gedaan, zijn we op de Middelmors helemaal weggespeeld en hebben we een kansloze nederlaag geleden. Natuurlijk, verliezen met 0-3 zijn harde cijfers, maar diezelfde cijfers geven misschien ook wel een beetje een verdraaid beeld. Zoals ik het heb gezien, heb ik een heel gedurfd Rijnsburgse Boys in het veld zien staan dat op een aantal beslissende momenten door een compact sterk en sluw spelend Hardenberg op de knieën is gedwongen. Eerlijk is eerlijk, echt een goede ploeg dat HHC Hardenberg en ze hebben het goed gespeeld. Betekent niet dat Rijnsburgse Boys er niets tegenover stelde, er werden wel degelijk kansen gecreëerd en logischerwijs werd er de gehele tweede helft op de speelhelft van de tegenstander gespeeld om zodoende een aansluitingstreffer te maken. Die kansen werden niet benut. Gebeurt dat wel, dan kan er ook nog zomaar een gelijkspel uit de bus rollen en zijn de kritieken anders van klank. Als ik nu alle commentaren lees en om mij heen hoor, lijkt het net of we niets te vertellen hebben gehad en compleet gefaald hebben. De nederlaag is daar, we leren daarvan en vervolgens is het aan ons om dat weer recht te zetten.

Door de winst van IJsselmeervogels op HHC Hardenberg is alles nog gewoon open. Wanneer Rijnsburgse Boys in Spakenburg weet te winnen, staat alles weer gelijk in punten. Verliezen is uit den boze. Om dat resultaat te bewerkstelligen is vertrouwen heel belangrijk. Niet alleen het vertrouwen van de groep zelf en in eigen kunnen, ook het vertrouwen en de steun van de supporters zal hard nodig zijn. Misschien nog eens ten overvloede: IJsselmeervogels – Rijnsburgse Boys begint zaterdag om 15.00 uur en de Rijnsburgse supporters worden daar in grote getale langs de kant verwacht! Als we wat willen halen, zal iedereen dezelfde kant op moeten. Maandag staat dan gelijk de uitwedstrijd tegen Hardenberg op het programma. Volgens mij is hier hetzelfde van toepassing.

Rijnsburgse Boys 2 is ook door, zoals u heeft kunnen lezen op de site. Bij Heerjansdam werd met 0-1 gewonnen en na strafschoppen de volgende ronde bereikt. Ongelukkige samenloop van omstandigheden zorgt ervoor dat ook Rijnsburgse Boys 2 op zaterdag en maandag speelt. Het is niet anders, dat zijn wel eens de ongemakken die sportief succes met zich meebrengen. UNA is de tegenstander, uiteraard hopen we ook hier op een goed eindresultaat.
Daar hebben we alle vertrouwen in.