outhands

Column Jaco Heemskerk (3)

20-09-2005

In de aanloop naar de wedstrijd tegen Roda JC moest Rijnsburgse Boys eerst nog op bezoek in Pernis bij DOTO. De bedoeling was om dit bezoek enigszins met een supportersschare te ondersteunen. De nieuwe supportersvereniging Yellow Black had verwacht om met een bus af te kunnen reizen en zo onze jongens te ondersteunen. Nu waren er wel een hoop Rijnsburgse toeschouwers met eigen vervoer gekomen, maar door het geringe aantal van vier aanmeldingen voor de bus werd Yellow Black gedwongen om de busreis te annuleren. Voor de wedstrijd tegen Roda JC gaat het iets beter, een volle dubbeldekker zal sowieso afreizen naar Kerkrade. Toch maakt Yellow Black zich bezorgd om het feit dat er schijnbaar maar zo weinig animo is om met de bus mee te gaan naar uitwedstrijden.

DOTO
De wedstrijd tegen DOTO viel niet mee. Een stugge ploeg met een sterk collectief. Mijns inziens is de wedstrijd terecht verloren, al zat er aan het eind van de wedstrijd misschien meer in het vat.
Afwezig door blessures waren Bart-Jan Onderwaater, Andre van Egmond en Jaap Jan Zandbergen.
De eerste is op de weg terug, voor de laatste twee verloopt het herstel wat moeizamer.
Voor de rest is de selectie fit en vrij van schorsingen.

Het spel was zaterdag niet best, dat is een feit wat niet te ontkennen valt. Bekend is dat het Rijnsburgse publiek behoorlijk kritisch is. Ook dit is op zich geen ramp. Alleen een kleine groep mensen wat zich supporter noemt van Rijnsburgse Boys, gooien er dingen uit wat mij doet schamen dat die mensen zich voor onze club uitgeven. Dit soort mensen moet echt bij zichzelf te rade gaan waar zij mee bezig zijn. Degene die zich aangesproken voelen mogen dit voor zichzelf bepalen. Ook ik schreeuw wel eens wat maar bepaalde grenzen worden hier overschreden.

Eerherstel
Roda JC voor de beker. Altijd leuk om zoiets mee te maken, op bezoek in een stadion. Wie weet zit er een stunt in, Roda doet het immers niet goed. Na afgelopen zaterdag zullen onze Boys in ieder geval uit zijn op eerherstel, en zeker aankomende zaterdag in de thuiswedstrijd tegen ARC. Andere randzaken spelen hierbij een rol, o.a. namelijk het feit dat een aantal spelers van ARC in eerdere seizoenen voor Rijnsburgse Boys uitkwamen. Het lijkt mij dat we alleen hierom al een wedstrijd kunnen verwachten op het scherpst van de snede.

Supportersvereniging Yellow Black bied vanaf nu ook de mogelijkheid om lid te worden. Meer informatie vind u hierover op http://www.yellowblack.nl/