Column Jaco Heemskerk

Karakter
Allereerst de wedstrijd tegen IJsselmeervogels, natuurlijk een enorme domper, want het resultaat beperkt de kansen op een eventuele zaterdagtitel tot een minimum. De uitslag is fors en kenmerkt de kwaliteiten van IJsselmeervogels. Toch denk ik dat we zaterdag de wedstrijd op maar een heel miniem aantal beslissende momenten hebben verloren. Keuzes worden gemaakt in een wedstrijd, vlak voor rust werd in aanvallend opzicht verkeerd gekozen. In de tegenaanval maakte IJsselmeervogels gelijk. Wanneer het op dat moment wellicht 0-2 wordt, of tot de rust 0-1 blijft, verloopt de wedstrijd anders. Ik denk dat die 1-1 op dat moment een keerpunt was. Toen het vlak na rust ook nog eens 2-1 werd, hebben we eigenlijk geen wedstrijd meer gezien.
Een dubbel speelweekend vergt enorm veel van de spelersgroep en de mensen daaromheen.
Ik kan dan ook alleen maar enorme bewondering uitspreken voor datgene wat Tweede Pinksterdag tegen HHC Hardenberg op de mat is gelegd. Zeker gezien de mentale mokerslag van zaterdag, kun je terecht spreken van een puike prestatie. Het sleutelwoord daarin is karakter. Met een wedstrijd in de benen leek het eerder alsof dat bij HHC het geval was. De uitslag van 1-3 had net zo goed 1-5 of 1-6 kunnen zijn als Rijnsburgse Boys wat meer kansen had benut. De titelkansen blijven evengoed klein, alleen op doelsaldo valt er nog wat te halen, en dan moet HHC eerst nog winnen van IJsselmeervogels. Maar opgeven is nooit een item en dus gaan we gewoon toewerken naar de wedstrijd tegen IJsselmeervogels om in ieder geval het seizoen waardig af te sluiten.

Rijnsburgse Boys 2 heeft het helaas ook niet gered, terwijl het er tot kort voor het einde goed uitzag voor de reserves. Na het gelijkspel zaterdag in de thuiswedstrijd, stond er maandag 20 minuten voor tijd een 0-2 voorsprong op het scorebord in de uitwedstrijd tegen UNA.
Ver in blessuretijd stond daar 3-2. Een krankzinnig verloop, en helaas een uitschakeling in de strijd om de zaterdagtitel. Evengoed kunnen ook de reserves terugkijken op een geweldig seizoen.

Het seizoen loopt aardig op zijn eind, dat is meestal een tijd van terugkijken en gelijk weer voorbereiden op het nieuwe seizoen. In mijn laatste column ergens in de komende twee weken gaan we het een en ander op een rijtje zetten.