outhands

Column Jaco Heemskerk

 Fantastisch seizoen afgesloten
De laatste wedstrijd is gespeeld, tijd om trots te zijn op wat bereikt is in het afgelopen seizoen.
Uiteraard kunnen we meer dan tevreden zijn op het behaalde kampioenschap en ik denk dat het Rijnsburgse publiek veel heeft kunnen genieten van het vertoonde spel van de Boys.
Wedstrijden zoals Kozakken Boys thuis (4-1), Ter Leede uit (1-6) en thuis (4-0), ASWH uit (0-3), gaven een goed beeld van de kwaliteiten van Rijnsburgse Boys. En vergeet ook de schoonheid van diverse doelpunten niet. Als je de beelden nog eens terugkijkt kun je alleen maar concluderen dat een aantal spelers op bepaalde momenten van uitzonderlijke klasse zijn geweest en dat het hele team een heel seizoen op een hoog niveau heeft moeten spelen. Kijk maar naar het aantal behaalde punten ten opzichte van vorig seizoen. Fc Lisse zou met het aantal punten van dit seizoen de kampioen van het vorige geweest zijn, en dat geeft maar aan hoe hoog het niveau was.
Het is jammer dat de kampioenscompetitie niet heeft gebracht wat we ervan hadden gehoopt, maar we moeten hier niet teveel de nadruk op leggen. Het is een geweldig seizoen geweest.

Spelers gaan en spelers komen. We moeten afscheid nemen van een aantal geweldige jongens. Eerder heeft op deze site al een mooi overzichtje gestaan van de vertrekkende en komende spelers, dat gaan we hier niet nog eens overdoen. Het is nooit leuk om afscheid te nemen, zeker niet als het om jongens gaat die niet alleen voetballend, maar ook persoonlijk heel belangrijk zijn geweest voor de groep en de club. Binding met de club heet dat, ik denk dat dat hier in Rijnsburg heel sterk is.
Nog steeds zie ik veel jongens terug die hier in het verleden gespeeld hebben, dat zal met deze gasten ook wel zo zijn denk ik. Jongens, bedankt!

Laten we de prestaties van de rest van de club niet vergeten. Het tweede kampioen, nog een aantal seniorenelftallen, het derde wat het weer goed heeft gedaan op het hoogste niveau met weer een periode, de A1 gepromoveerd en daarmee in 2 seizoenen vanaf de eerste klasse naar de derde divisie gepromoveerd. Alleen maar goed voor de club en een beloning voor al die mensen die er zo hard voor bezig zijn. Ook op bestuurlijk niveau, en dat mag ook weleens gezegd worden. Doelstellingen worden bereikt en een beleid wordt gehanteerd, wanneer het dan zijn vruchten afwerpt kun je dat op die mensen terugkoppelen. Dat doen we immers ook met alles wat niet goed gaat, dus de goede kanten mogen ook belicht worden.

Het seizoen is klaar, een welverdiende periode van rust is aangebroken. Kort weliswaar, want 28 juli starten we weer met trainen. Het is wachten op de nieuwe indeling. Wat het ook zal worden, er zullen best zware en mooie tegenstanders bij zitten.
Houd u de site in de gaten voor het voorbereidingsprogramma en het nieuws, dan rest mij nu niets anders dan iedereen een fijne vakantie te wensen en tot volgend seizoen!