outhands

Column Jaco Heemskerk (28)

 Verrassend weekend
Gezien de uitslagen dit weekend is deze titel niet erg verrassend. Maar de uitslagen dus wel.
Dat Fc Lisse tegen Katwijk een zeperd kon oplopen, daar kon ik mijzelf van tevoren nog wel iets bij indenken. Wij wisten immers ook niet te winnen van Katwijk, thuis niet en uit ook niet, hoezeer we het ook verdienden. Lisse pakte de laatste weken al moeizaam de punten, dus toen ik de uitslag 0-1 zag staan op teletekst, was ik niet erg verbaasd. Het was natuurlijk ook nog een derby, een wedstrijd op zich.
Iets meer verbaasd was ik toen ik zag dat ARC gewonnen had van Capelle, en Kloetinge de punten pakte tegen Noordwijk. En natuurlijk het verlies van DOTO tegen Hoek. De laag geklasseerde ploegen moeten, en zijn de gevaarlijkste om tegen te spelen in deze fase van de competitie, dat blijkt wel na afgelopen weekend.
Hoek moet toch een ware metamorfose ondergaan zijn in de afgelopen week, als je bedenkt hoe het tegen Rijnsburgse Boys speelde.  Maar ze winnen dus wel gewoon van de koploper met als gevolg dat de titelstrijd weer helemaal open is. Kortgeleden heb ik in een column gezegd dat de eindsprint voor ons moet zijn. Het verlies van DOTO moet deze woorden toch wel enige kracht bij zetten. De komende twee wedstrijden tegen Excelsior Maassluis en Scheveningen zullen heel belangrijk zijn in het vervolg van deze eindsprint. Tegen Hoek hebben we het goed gedaan, Maassluis en Scheveningen moeten zes punten worden, ook gezien het programma van Fc Lisse en DOTO. Die spelen volgende week immers tegen elkaar.  Des te meer geldt: tegen de ploegen die nog niet veilig zijn speel je de gevaarlijkste wedstrijden. De stunt van Hoek tegen DOTO is daarmee als voorbeeld een mooie les voor ons. Het is wel belangrijk dat we ons niet teveel gaan blindstaren op wat de concurrenten doen. Eerst zelf voetballen, dan kijken we verder. We moeten nog zes finales, daar draait het om.

Mochten we eventueel kampioen worden, we weten inmiddels een aardig feest, of beter, feesjuh te bouwen. Dat blijkt wel uit het Bling Bling Feest van afgelopen zaterdag in de sporthal. Wederom georganiseerd door degene die jaarlijks de sporthal op zijn kop zet, Cees Heemskerk en zijn helpers. Was weer behoorlijk geslaagd, we hebben alleen weinig leden gezien die in ons vlaggenschip voetballen. Geeft niks, daar is een goede reden voor…: Alles gaat opzij voor de laatste zes wedstrijden… Fris in het hoofd en scherp op het veld.

Korte column dit keer, maar ja, ik kan ook weinig schrijven over hoe we zelf gevoetbald hebben. Volgende week weer, hopelijk positief.