outhands

Column Jaco Heemskerk

 Seizoen begonnen
De oefenperiode van de voorbereiding is zo goed als voorbij, en we gaan op naar de eerste competitiewedstrijd. Zijn we sterker geworden, of juist niet, zijn we klaar voor de competitie? Dergelijke vragen kunnen pas beantwoord worden nadat de eerste paar competitiewedstrijden achter de rug zijn. De voorbereiding zegt in de regel niet zoveel. Afgelopen zaterdag was de eerste echt belangrijke wedstrijd. Voor de KNVB beker werd de trip naar Groningen gemaakt om in Haren aan te treden tegen Be Quick 1887. Zoals bekend zorgde het resultaat voor een behoorlijke domper in Rijnsburg. Een wedstrijd die van Rijnsburgse zijde niet goed werd begonnen, maar waarin wel twee keer een achterstand werd weggewerkt in de (betere) tweede helft. Blijft staan dat er natuurlijk zaken fout zijn gegaan waardoor het betaalde bekeravontuur verloren ging, en daarmee moeten we verder.
In de districtsbeker is Rijnsburgse Boys nog actief. Na de winst op Woerden gaan we dinsdag 28 augustus op bezoek bij Wilhelmus. ARC is weer een week later de derde opponent in deze poule.

Zaterdag is dus de start van de competitie, DOTO komt op Middelmors op bezoek. Om je heen hoor je zo hier en daar dat een aantal ploegen zich behoorlijk versterkt schijnen te hebben, waaronder DOTO. Makkelijke wedstrijden zijn er op voorhand sowieso niet, komt nog bij dat iedere tegenstander tegen de huidige kampioen twee stappen extra zal zetten. Ook bij ons zijn spelers weggegaan en gekomen, het is afwachten hoe zich dat gaat ontwikkelen.
Met twee succesvolle jaren achter de rug is het belangrijk om op de ingeslagen weg door te blijven gaan. Dat wil niet zeggen dat we weer kampioen gaan worden, de beoogde titelkandidaten zijn immers ook in aantal toegenomen, maar de doelstellingen van Rijnsburgse Boys mogen duidelijk zijn, bovenin meedraaien lijkt me daarbij een haalbare kaart.

Een nieuw seizoen staat op het punt van beginnen, veel derby’s staan daarbij te wachten en daaraan gekoppeld zijn ook de nodige veiligheid- en ordemaatregelen. Laten wij allemaal normaal blijven doen, we hebben in het afgelopen seizoen gezien dat er veel narigheid kan komen van ongeregeldheden, de KNVB voert daarbij een zogeheten Lik Op Stuk Beleid.

Het circus gaat weer beginnen, iedereen een sportief seizoen toegewenst!