outhands

Column Jaco Heemskerk (27)

 Op verplaatsing
Dat was de titel van een artikel dat geschreven werd op de website van Hoek naar aanleiding van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – Hoek eerder dit seizoen, die eindigde in een 1-0 overwinning voor de geel zwarten. In de column die ik toen op onze site schreef besteedde ik al enige aandacht aan dit artikel. De schrijver, bezoeker van de wedstrijd, richtte zijn gehele verhaal op de pracht en praal van het Rijnsburgse complex Middelmors, en de entourage hiervan. In zijn verhaal trok hij de vergelijking met de thuisbasis van Hoek. De schrijver deed ons onder meer geloven dat Hoek bij thuiswedstrijden op een slecht veld voetbalde.
Ik moet eerlijk zeggen, het is waar wat hij beweerde, sterker, de schrijver had op geen enkele manier kunnen overdrijven. Bij de eerste de beste omwenteling van de bal, stuiterde deze alle kanten op, behalve de goede kant. Goed voetbal zou een heel moeilijk verhaal worden deze middag, zo dacht ik bij mijzelf, temeer omdat er ook nog een harde en ijskoude wind dwars over het veld stond.
Dat het na een dik half uurtje 0-3 zou zijn, had ik dus vooraf niet gedacht, maar er was niets op af te dingen. Ondanks het slechte veld wist Rijnsburgse Boys toch nog een behoorlijk acceptabele pot voetbal op de mat te leggen. Door doelpunten van Bart Freke, Raymond Kolder en Martijn Gootjes werd voor rust al een comfortabele marge in de stand bereikt. In de tweede helft was het dus een kwestie van uitspelen voor de Boys, dit werd dan ook goed gedaan. Gevolg was wel dat het restant van de wedstrijd meer weg had van een oefenwedstrijd, dan van een spannende competitiewedstrijd tussen een titelkandidaat en een degradatiekandidaat. Maar de Rijnsburgse bezoekers waren wel de laatste aanwezigen op het sportpark die daar iets om gaven. De punten waren immers het belangrijkste doel deze middag, en hier werd dan ook aan voldaan. Koud maar voldaan keerde de Rijnsburgse toeschouwer huiswaarts naar het verre Rijnsburg, maar de terugweg lijkt altijd korter dan de heenweg, helemaal met winst op zak.
Ook Fc Lisse en DOTO wonnen hun wedstrijden, dus in de top drie van de rangschikking verandert er niets ten opzichte van vorige week.

Zaterdag 18 maart komt Rijnsburgse Boys niet in actie, ook niet vriendschappelijk. Wel staat er een inhaalronde op het programma, het weekend van Quick Boys – Rijnsburgse Boys wordt ingehaald. Dat was toen de enige wedstrijd die doorging in de hoofdklasse, die toen gewonnen werd met 0-1. DOTO speelt thuis tegen Hoek, misschien een idee om de Zeeuwse bezoekers aan te moedigen? Fc Lisse ontvangt Katwijk, een derby is altijd een wedstrijd op zich, dus wie weet wie er als winnaar uit deze wedstrijd komt.

Afgelopen maandagavond is bekend geworden dat Dennis van der Steen en Tim van Breukelen volgend seizoen voor Rijnsburgse Boys uit zullen komen. Ze spelen nu beide voor IJsselmeervogels, dat weer recht op een kampioenschap afstevent. Eerder speelden deze twee aanwinsten bij Huizen, in de kampioensformatie waarvan ook Erwin van der Lugt, Raymond Kolder, Bryan Simons en Frank Aboikoni deel uitmaakten. Ook Martijn Gootjes heeft nog een jaar met hen gespeeld bij Huizen. Van Aboikoni is het vervelende bericht bekend geworden dat hij door zijn knieblessure niet meer zal spelen bij Rijnsburgse Boys. Zonde dat een speler zoals Frank met zo’n lange en imposante carrière op deze manier afscheid moet nemen van het actieve voetbal. Natuurlijk is Frank wel bij de groep de rest van het seizoen.

Dus even een weekend vrijaf, voordat we de laatste zes wedstrijden ingaan, vrij van schorsingen en hopelijk ook nagenoeg vrij van blessures.
Met ook de beker er nog bij, zullen we nog genoeg aan spelen toekomen.
Op zaterdag 25 maart is de eerstvolgende competitiewedstrijd, thuis tegen Excelsior Maassluis.

Tot volgende week.