outhands

Column Jaco Heemskerk

 Goede competitiestart
Na de domper die Rijnsburgse Boys een week eerder tegen Be Quick 1887 voor de kiezen kreeg, is het altijd afwachten of en hoe de ploeg zich kan herstellen. Allereerst was daar nog de bekerwedstrijd tegen Wilhelmus die met 0-2 werd gewonnen door twee doelpunten van Brayton Biekman. De laatste wedstrijd in deze districtspoule was tegen ARC, op Sportpark Zegersloot op dinsdag 4 september. Deze wedstrijd moest gewonnen worden om door te gaan. Dat gebeurde ook, zoals u elders op de site kunt lezen. 1-4 was de uitslag.

Afgelopen zaterdag begon dan toch echt de competitie, tegen DOTO mocht het spits afgebeten worden op Middelmors. DOTO toonde zich een sterke en degelijke ploeg, maar moest in een uiterst effectief Rijnsburgse Boys haar meerdere erkennen, met daarbij een glansrol voor Djuric Ascension. Een goede start is altijd wenselijk, ik denk dat de geleverde prestatie daarbij alleen maar goed is voor het zelfvertrouwen. 4-0 lijkt daarbij misschien wat vertekend, maar je kunt misschien ook stellen dat Rijnsburgse Boys de wedstrijd professioneel heeft uitgespeeld.

Katwijk – Rijnsburgse Boys is een van die klassiekers die altijd als wedstrijd op zichzelf staat en het heeft daarom geen zin om enige speculaties los te laten over de afloop. Derby’s blijven immers altijd wedstrijden die voor een behoorlijk deel beinvloedt worden door de aanwezige sfeer en bijbehorende emotie. Vorig seizoen werd er nog gewonnen op De Krom met 2-3. Doelpunten werden er toen gemaakt door Jaap Jan Zandbergen, Djuric Ascension en Martijn Gootjes. Maar we kunnen ons toch ook nog wel herinneren dat we de jaren daarvoor steeds in de laatste minuten een overwinning verspeelden… Het geeft het karakter van dit soort wedstrijden des te meer aan.
De v.v. Katwijk gaat een eigen ingang creëren voor de Rijnsburgse supporters, die ook gescheiden worden van de Katwijkse aanhang. Dergelijke maatregelen worden verplicht gesteld omdat de gemeente Katwijk de wedstrijd als een risicowedstrijd bestempeld. Ook wordt er geen alcohol geschonken.
Laten wij er een sportieve happening van maken!