outhands

Column Jaco Heemskerk

 Eerste puntverlies
De uitwedstrijden tegen Katwijk beginnen langzamerhand traditioneel benauwd te worden in de laatste minuten. Ook nu weer kwam Katwijk in de laatste minuut langszij en werden zo de drie punten verspeeld. Maar daar is inmiddels genoeg over gezegd en geschreven. Drie punten die overigens gezien het spelbeeld niet geheel verdiend waren geweest voor de Rijnsburgers. Want de eerlijkheid gebied te zeggen dat Katwijk op zijn minst het behaalde punt terecht heeft binnengehaald. Neemt niet weg dat het natuurlijk bijzonder zuur is om op zo’n moment alsnog punten te verspelen. Meteen zijn ook de kritieken die geroepen worden niet van de lucht, het blijkt dat veel Rijnsburgse supporters talent hebben om trainer te worden…

Zaterdag komt ASWH op bezoek in de tweede thuiswedstrijd van het seizoen. Vorig seizoen eindigde deze editie in een 0-0 gelijkspel, betekende toen het eerste puntverlies voor Rijnsburgse Boys, en werd de uitwedstrijd in Hendrik Ido Ambacht met 0-3 gewonnen.
Vooraf gezien absoluut weer een moeilijke tegenstander met ook een behoorlijke staat van dienst in de laatste tien jaren.

Laten we ook niet voorbijgaan aan de prestaties van de andere (selectie)elftallen van Rijnsburgse Boys. Neem nou bijvoorbeeld Rijnsburgse Boys A1, dat na twee keer promoveren op rij ook in de derde divisie meteen voortvarend van start gaat. Was daar in de openingswedstrijd de winst op Fc Lisse, ook de tweede wedstrijd werd gewonnen. Met maar liefst 6-1 werd Noordwijk aan de kant geschoven. Een ongekende start, maar evengoed een signaal dat er hard gewerkt wordt aan een betere jeugdopleiding bij Rijnsburgse Boys.
En die liet zoals bekend in het verleden best nog wel eens te wensen over.