outhands

Column Jaco Heemskerk (25)

 Bekervoetbal
En zo zit er ook wel eens een dagje bekervoetbal tussen. In het carnaval vierende Noordwijkerhout moest de geel zwarte equipe van trainer Ted Verdonkschot, zaterdagmiddag om 16.00 uur aantreden tegen de plaatselijke zondaghoofdklasser VVSB.
Momenteel bezet VVSB de 6-de plaats in hun afdeling en gezien het feit dat ze voor het eerst in de clubgeschiedenis acteren op het hoogste amateurniveau, is dit gewoon verdienstelijk te noemen. Trainer Robbert de Ruiter verlaat VVSB aan het einde van dit seizoen en vertrekt naar nu nog een andere hoofdklasser, te weten ARC. Of deze zich volgend seizoen ook nog zo mogen noemen hangt ervan af of ze zich uit de beroerde situatie redden waarin zij zich nu bevinden.
Bij Rijnsburgse Boys bleven een behoorlijk aantal spelers langs de kant. Dennis Groot viel uit in de warming-up, waardoor Bart Freke toch startte, Bryan Simons, Bart Jan Onderwaater en Frank Zinhagel kwamen ook niet in actie. Djuric Ascension bleef aan de kant vanwege een schorsing en Frank Aboikoni is aan het herstellen van zijn meniscus operatie.
Joes Blakborn startte in de basis.
Hoewel de eerste grote kans voor VVSB was, kende Rijnsburgse Boys verder weinig problemen in de bekerwedstrijd. Doordat Rijnsburgse Boys nog voor rust op 0-2 gekomen was door twee doelpunten van onze nummer 14 Martijn Gootjes, en Joost Kuhlmann vlak na rust de 0-3 maakte, kon de wedstrijd relatief simpel uitgevoetbald worden. Gootjes maakte in de tweede helft nog een derde treffer en was dicht bij een kwartet, maar de paal stond in de weg. Vlak voor tijd scoorde VVSB nog de 1-4 vanuit een vrije trap.

Jeugd
Bart Freke, Peter Freke, Danny van der Vijver, Jaap Jan Zandbergen, Niels Hogewoning, Selmo Kurbegovic, en Joey Zandbergen. Dat zijn de namen van de Rijnsburgse spelers die in het veld stonden afgelopen zaterdag. Een bevestiging van het feit dat er vanuit de jeugd een goede lichting op de deur aan het kloppen is. Eerstgenoemde vier spelers hebben al regelmatig speelminuten gemaakt in het eerste, van hun kun je zeggen dat ze allen bezig zijn voor een basisplaats. De laatstgenoemde drie spelers komen net kijken en worden in het tweede elftal onder Dick Heemskerk klaargestoomd voor wat misschien nog komen gaat. Verdonkschot liet ze zaterdag alvast proeven, en de drie talenten deden het niet onverdienstelijk. Ik weet nog goed dat ik als grensrechter van de B1 een aantal van deze jongens van dichtbij heb meegemaakt, des te leuker is het om te zien dat ze in een paar jaar tijd inmiddels de eerste speelminuten in het vlaggenschip hebben gemaakt. Het schept genoeg verwachtingen voor de toekomst, de manier waarop de huidige lichting vanuit de jeugd zich manifesteert. Het is belangrijk dat we ook vanuit het (jeugd)beleid op de weg doorgaan die de afgelopen jaren ingeslagen is om de doorstroom van dit soort spelers in beweging te houden.

Sneeuw
Terwijl ik dit schrijf hollen de ijsberen door de sneeuw voorbij mijn raam. Voorspelt niet veel goeds voor zaterdag, ook gezien de voorspellingen voor de rest van de week. Mocht de competitiewedstrijd in en tegen Katwijk niet doorgaan, dan is het afwachten wat het alternatieve programma is. Bij een algehele afgelasting zal er in principe thuis op kunstgras geoefend worden. Maar zover is het nog niet en we zullen er ook nog maar niet van uitgaan.
Dus vooralsnog: Katwijk – Rijnsburgse Boys  14.30 uur.