Column Jaco Heemskerk

Herkenbaar
De tweede thuiswedstrijd afgelopen zaterdag op het zonnige Middelmors werd winnend afgesloten tegen ASWH, en zeker de eerste helft was voor de voetballiefhebber genieten geblazen, sowieso voor de geel-zwarte voetballiefhebber. Rijnsburgse Boys domineerde na de snelle achterstand met een groot zelfvertrouwen en wist de achterstand nog voor rust om te buigen tot een 2-1 voorsprong. We zagen weer veel vlotte combinaties en snelle creatieve vleugels zoals we Rijnsburgse Boys daar graag in herkennen. De tweede helft was qua attractief voetbal een stuk minder. Wel werd uiteindelijk de voorsprong behouden en omgezet in drie punten, en daar gaat het om. Met de lastige uitwedstrijd tegen Capelle, goed voor het zelfvertrouwen.

Ook voor Rijnsburgse Boys 2 en 3 is de competitie (eindelijk) begonnen. En beide begonnen goed. De reserves wisten bij Ter Leede met 1-2 te winnen, en het derde elftal begon zeer overtuigend. Op het tweede veld van Middelmors werd BVCB 2 met een 4-1 overwinning opzij gezet. Rijnsburgse Boys A1 moest de eerste domper verwerken. Er werd bij Spakenburg met 4-2 verloren en dat is daarmee het eerste puntverlies voor onze A1.

Capelle – Rijnsburgse Boys eindigde vorig seizoen in een 0-1 overwinning door een doelpunt van Brayton Biekman, en met die gewonnen wedstrijd werd toen ook een periodetitel veilig gesteld. Een zeer moeizame wedstrijd, maar op voorhand valt ook te zeggen dat Rijnsburgse Boys nog nooit met makkelijke punten vertrokken is van Sportpark ’t Slot.
Bij Capelle voetbalt een oude bekende van Rijnsburgse Boys. Lennart Hegie is daar aangetrokken in plaats van de naar Katwijk vertrokken Nederhand en staat daar dus zijn eerste seizoen onder de lat, na een aantal jaren op doel te hebben gestaan bij Gravenzande.
Hegie zal zich ongetwijfeld tegen zijn oude club van zijn beste kant willen laten zien, dus dat belooft een spannend weerzien.