outhands

Column Jaco Heemskerk

 Ontluisterend
De uiteindelijke 4-1 eindstand van de wedstrijd tegen Capelle mocht dan niet helemaal overeenkomen met het wedstrijdbeeld, de ontluistering aan Rijnsburgse zijde was er niet minder om. Met zulke grote cijfers verliezen zal bij de meeste mensen niet in de lijn der verwachting hebben gelegen. Persoonlijk ben ik van mening dat er tegen Capelle nog niet eens zo slecht gespeeld is, wel is het zo dat we door onnodige fouten de tegenstander op enorme wijze in de kaart hebben gespeeld. Daardoor kon Capelle gedurende de hele wedstrijd de spelwijze hanteren die het zo goed beheerst.
Het resultaat zorgt er in de eerste plaats voor dat Rijnsburgse Boys in de reguliere competitie voor het eerst in tijden behoorlijk op haar nummer is gezet, in de tweede plaats zullen we er vooral lering uit moeten trekken, en vooral in het opzicht dat we in de competitie nog wel meerdere keren tegen een tegenstander aanlopen die het op dezelfde wijze aanpakt zoals Capelle dat deed.

Als we de resultaten bekijken van de andere selecties kunnen we spreken van een mindere dag bij Rijnsburgse Boys. Bij de jeugd verloor de A1 met forse cijfers. Met 1-7 was Forum Sport A1 te sterk. Ook de B1 deed het niet goed, bij DUNO verloor het met 6-0. Rijnsburgse Boys C1 won van GHC met 2-0, Rijnsburgse Boys D1 ging vanwege omstandigheden niet door.
De reserves van Rijnsburgse Boys traden thuis aan tegen Quick Boys 2. De huidige kampioen bleef met 10 man in de derby uiteindelijk op gelijke hoogte met de Katwijkse bezoekers, 1-1 was de uitslag. Rijnsburgse Boys 3 speelde uit bij Scheveningen 2 met 0-0 gelijk. Gezien de tegenstander is dit gewoon een goed resultaat te noemen.

Komende zaterdag komt het Hoornse Zwaluwen’30/Henver op Middelmors aantreden tegen Rijnsburgse Boys. Het verloor afgelopen zaterdag bij koploper Ter Leede met 1-0. Over het algemeen doet de promovendus het tot dusverre niet slecht, het won eerder al tegen Capelle met 2-0. Rijnsburgse Boys is dus gewaarschuwd. Wat bekendere namen binnen de ploeg zijn Ricardo Appelman (ex-Quick Boys) en Mohammed Moudou, afkomstig van Fc Lisse. Rijnsburgse Boys heeft wat goed te maken, en zal dit op Middelmors willen laten zien.
We kunnen dus een tot op het bot gemotiveerde thuisploeg verwachten.