outhands

Column Jaco Heemskerk

 Geluk afdwingen
Na het 1-1 gelijkspel tegen Ter Leede overheerst toch vooral het gevoel dat er meer in had gezeten in Sassenheim. Zeker gezien het aantal kansen dat in de slotfase nog op Rijnsburgs conto mocht worden bijgeschreven. Tot twee keer toe werd nog een bal van de lijn gehaald, je kunt hierbij stellen dat Rijnsburgse Boys vooral pech heeft gehad. Aan de andere kant kun je zeggen dat je als ploeg geluk moet afdwingen. De kleine dingetjes kunnen dan net het verschil maken. Ter Leede bleek in ieder geval collectief een stuk sterker te zijn als vorig seizoen en bleef knap overeind. Rijnsburgse Boys bezorgde zo wel Ter Leede het eerste puntverlies van het seizoen, maar zal hierbij het gevoel hebben alsof het zelf twee punten heeft verloren.

TOGR – Rijnsburgse Boys was vorig seizoen zo’n wedstrijd waarin we wel het geluk afdwongen en in de allerlaatste seconde nog de drie punten mee naar huis konden nemen door een doelpunt van Martijn Gootjes. Een wedstrijd waarin we zeker niet goed speelden, misschien niet eens meer verdienden dan een gelijkspel, maar wel wonnen. Komende zaterdag gaan we weer op bezoek bij TOGR, dus wederom een uitwedstrijd. In de uitwedstrijden tot nu toe werd nog geen overwinning behaald, in tegenstelling tot de 100 % score die op Middelmors bleef. Daar moeten we doorheen, maar daarbij is TOGR als hekkensluiter misschien wel de lastigste tegenstander. Met 1 punt bezet het de laatste plaats en posteert zich daarmee op dezelfde positie als vorig jaar. Waar menigeen TOGR al naar de eerste klasse verwees, zette het een inhaalrace van jewelste in om zich op de laatste speeldag van het seizoen nog definitief veilig te spelen. Op Middelmors, tegen de toen kakelverse kampioen Rijnsburgse Boys. Van onderschatting mag aan onze kant dus geen sprake zijn, een te makkelijke opvatting kan ervoor zorgen dat we de teil ingaan.

Rijnsburgse Boys A1 lijkt op de goede weg te zijn na de overwinning van afgelopen zaterdag. Tegen DOVO A1 werd thuis op het hoofdveld gewonnen met 4-3. De B1 daarentegen verloor met 6-2 van GDA. Een team wat het bij Rijnsburgse Boys heel goed doet is de E1. Onder leiding van trainer Mario Heemskerk werd vorige week ADO Den Haag E1 met 5-1 verslagen, en nu moest DoCos met 1-9 het onderspit delven. Nog zonder puntverlies gaan zij aan kop. Rijnsburgse Boys 2 wist thuis de burenruzie tegen Katwijk niet te winnen. De wedstrijd werd met 0-1 verloren. Het derde van Rijnsburgse Boys is goed bezig en wist weer te winnen, 0-3 was de degelijke einduitslag tegen Naaldwijk 2. Op de ranglijst moet het alleen Quick Boys 3 nog voor zich dulden.