outhands

Column Jaco Heemskerk

Wereld van verschil
Zo is kort samen te vatten hoe de eerste helft gescheiden door de rust geen enkele verhouding hield met de tweede helft. Niet alleen was daar binnen zes minuten een 0-2 voorsprong, ook werd er goed afwisselend combinerend gevoetbald, werd de tegenstander vastgezet op de eigen helft, en werden een flink aantal goede kansen gecreëerd. De eerste helft zagen we dan ook een goed Rijnsburgse Boys, zoniet het beste tot dusverre dit seizoen.
De aansluitingstreffer vanuit het niets kwam vlak voor rust op een vervelend moment, de rust leek daarbij samenhangend met een aantal noodgedwongen omzettingen een keerpunt in de wedstrijd. Waar de wedstrijd al voor rust definitief en muurvast in het slot had kunnen zitten, daar keken we twintig minuten na de wisseling ineens tegen een 3-2 achterstand aan. Er moest geknokt worden voor iedere meter, de kansen waren er ook voldoende maar het geluk van de winnaar bleek niet aan onze zijde. Puur op karakter werd nog een gelijkspel bewerkstelligd, in dat opzicht hebben de Boys stuk voor stuk alles gegeven en daar kunnen we dan ook niets over zeggen. Hoe we in die situatie verzeild zijn geraakt is punt twee, en daar moeten we mee aan de gang.

Bij Rijnsburgse Boys 2 en 3 werden goede resultaten gehaald. Het tweede wist met 1-4 te winnen bij Fc Lisse. Het derde was thuis met 6-2 te sterk voor Sportlust ’46 2.
Om er bij de jeugd van Rijnsburgse Boys een paar uit te halen; Rijnsburgse Boys A1 wist weer te winnen, ditmaal met 2-3 van Katwijk A1. De topper tussen Rijnsburgse Boys E1 en Kagia E1 eindigde onbeslist, 3-3 was de uitslag en beide ploegen blijven gezamenlijk aan de leiding gaan.

Rijnsburgse Boys speelt donderdagavond 18 oktober voor de beker in en tegen Delft, aanvang 20.00 uur. De zaterdag daaropvolgend is er voor Rijnsburgse Boys geen wedstrijd, de week daarop, zaterdag 27 oktober, wacht de klassieke kraker tegen Quick Boys, thuis op Middelmors. Woorden en verhalen te over voor deze wedstrijd, voor beide ploegen geldt echter alleen de winst. Het zal druk worden op Middelmors, bovendien beschouwd de gemeente deze wedstrijd als een risicowedstrijd. Te zijner tijd volgt daarover meer informatie op de website, m.b.t. parkeren en veiligheid en dergelijke.