outhands

Column Jaco Heemskerk (21)

 Afgelast
Afgelopen zaterdag stonden er een aantal inhaalwedstrijden vastgesteld in de Hoofdklassse A, evenals ook in de andere hoofdklassen. De KNVB besloot echter op vrijdagmiddag om het gehele amateurvoetbal voor zowel zaterdag als zondag af te lasten.  Dus werd er in competitieverband niet gespeeld en konden de inhaalwedstrijden niet worden ingehaald.
Er bestaat nog zoiets als kunstgras, en in een dergelijke situatie zijn deze velden echt een uitkomst. Dus kon er nog volop geoefend worden door veel hoofdklassers.
Bij ons hier in de Bollenstreek viel het wel mee met de strenge vorst, en zeker hier aan de kuststreek, eigenlijk heeft het hier alleen gevroren in de nacht van vrijdag op zaterdag. De twee dagen en nachten ervoor is het kwik niet onder nul geweest. Sterker, toen ik vorige week woensdagmiddag (25-01) naar veld vijf toe liep, begon ik het zelfs warm te krijgen en begon al na te denken of ik mijn korte broek nog in mijn koffer had zitten van het trainingskamp naar Gran Canaria. Het bleek echter zes graden te zijn en ik wou het nog niet overdrijven.

Maar toch, op Middelmors was zaterdag dus ook alles afgelast, en dus waren er twee kunstgrasvelden de hele dag beschikbaar om oefenwedstrijden op te spelen.
Zowel Rijnsburgse Boys 1, 2 en 3 waren reeds voorzien van een oefentegenstander, wanneer we in de situatie van een algehele afgelasting terecht zouden komen. Het derde kreeg zaterdagmiddag v.v. Leiden op bezoek. In een doelpuntrijke wedstrijd werden de goals gelijk verdeeld. 4-4 was de uitslag. Het tweede van Rijnsburgse Boys moest het opnemen tegen de A1 van Sparta Rotterdam, uitslag 5-2.
In dit geval heeft deze algehele afgelasting ook zijn voordeel gehad, want zowel het tweede als het derde waren eigenlijk vrij en hadden geen mogelijkheid om te oefenen. Dus konden zij nu toch spelen tegen de eerder afgesproken tegenstanders.

Rijnsburgse Boys – Geinoord stond al langer vast en zou in eerste instantie op het hoofdveld gespeeld worden. Om het hoofdveld te ontzien, als deze al bespeelbaar was, werd ook deze wedstrijd op kunstgras afgewerkt. Een aantal  spelers kregen rust van trainer Verdonkschot.
Joost Kuhlmann, Danny van der Vijver, Arjan van Heusden, Tim Orlowski, en Martijn Gootjes zijn langs de kant gebleven, terwijl Dennis Groot, Tesso de Munck en Justin Stuij op de bank begonnen.
Een redelijke eerste helft en een veel mindere tweede helft, om de wedstrijd heel kort te omschrijven.Twee keer nam Rijnsburgse Boys een voorsprong, twee keer kwam Geinoord op gelijke hoogte, 2-2 was de eindstand. Doelpunten werden gemaakt door Djuric Ascension en Frank Zinhagel.

Het echte werk
Nu de lange periode van competitieloos voetbal kunnen we ons nu weer volledig richten op het echte werk, DOTO wacht zaterdag, op dit moment een van de concurrenten. De selectie is op moment van schrijven zo goed als fit en er is dus buiten schorsingen om geen speler waar Ted Verdonkschot geen beroep op kan doen.
Wanneer de weersomstandigheden gunstig blijven spelen we dus komende zaterdag misschien wel de eerste van nog elf finales… Rijnsburgse Boys – DOTO, aanvang 14.30 uur.