outhands

Column Jaco Heemskerk

 Verdiend gelijkspel
Het komt niet heel vaak voor dat Rijnsburgse Boys blij mag zijn met een behaald punt. Zaterdag was dat wel het geval, gezien de miraculeuze wijze waarop diep in blessuretijd nog de gelijkmaker werd binnengeschoten. Wel een goed opgezette aanval overigens, die via de paal nog door Andre van Egmond werd gerechtvaardigd tot een doelpunt. In een wedstrijd waarin niet bijzonder veel kansen werden gecreëerd, maar die wel heel spannend was, leek Rijnsburgse Boys, tot het moment dat Quick Boys gelijk maakte, de boel aardig onder controle te hebben. Een gelijkmaker die in mijn ogen nooit goedgekeurd had mogen worden, maar die uiteindelijk wel Quick Boys over het dode punt heen hielp. De fase daarna was het veldoverwicht voor Quick Boys, het blijft daarom een compliment waard dat de geel zwarten er toch in bleven geloven en uiteindelijk een verdiend punt uit het vuur sleepten. Ik denk al met al, een terechte uitslag. De spanning, de sfeer en het publiek maken deze derby’s tot memorabele wedstrijden die zeker voor de spelers geweldig zijn om mee te maken. Ik denk dat afgelopen zaterdag daar weer een mooi voorbeeld van was.

Doordat Rijnsburgse Boys nu driemaal achtereen gelijkspeelde is het gat met de nieuwe koploper Fc Lisse inmiddels opgelopen tot zes punten. In de uitwedstrijd tegen datzelfde Fc Lisse komende zaterdag zal voor een groot deel het verloop van ons verdere seizoen worden bepaald. Een goed resultaat is daarbij wenselijk, willen we niet teveel achterop raken. Dat zal niet meevallen tegen het uiterst degelijke Lisse. Vorig seizoen werd er tweemaal verloren van Fc Lisse, op Ter Specke met 2-1. Brayton Biekman was toen de enige Rijnsburgse doelpuntenmaker. We hebben dus nog wat goed te maken ook. Het is belangrijk dat ook het Rijnsburgse publiek er ook weer achter gaat staan!

Rijnsburgse Boys 2 deed weer goede zaken door te winnen van de reserves van ARC, met maar liefst 1-5. Ook het derde elftal zet haar zegereeks voort. Op het Rijnsburgse kunstgras werd LYRA 2 nipt met 4-3 verslagen. In de derde divisie maakte Rijnsburgse Boys A1 een zevenklapper tegen Omniworld. Met 7-1 werd er gewonnen, en daarmee zijn ook zij aan een stabiele reeks bezig. Zowel Rijnsburgse Boys B1 als Rijnsburgse Boys C1 speelden gelijk, en Rijnsburgse Boys D1 wist zelfs te winnen, met 1-0 van VVSB D1. Simpele conclusie is dat alle hoogste selectie elftallen van Rijnsburgse Boys niet hebben verloren, en dat is op zich goed te noemen.
Tot volgende week.