Column Jaco Heemskerk (20)

SHO – Rijnsburgse Boys
Nog geen programma voor Rijnsburgse Boys, dus werd de reis gemaakt naar Oud Beijerland om daar vriendschappelijk te spelen tegen SHO. Sommige lieden hebben nog enkele zenuwachtige minuten meegemaakt tijdens de trip aangezien de bestuurder van de auto met daarin alle tenues en kleding voor een toeristische route had gekozen. Via een ommetje over de Moerdijk werd uiteindelijk Sportpark de Kikkershoek bereikt, net op tijd voor de warming up. Ondergetekende ging het spandoek ook daar maar weer eens ophangen, samen met twee andere bestuursleden van Yellow Black. Daarvoor moesten wel eerst enkele fanatieke SHO supporters een meter of wat opschuiven, die hadden wat spandoeken in formaat zakdoek in de weg gehangen. Je blijft immers altijd baas boven baas houden.
SHO staat momenteel derde in de hoofdklasse B, waar IJsselmeervogels fier de kop aanvoert.
De wedstrijd was op zichzelf geen slechte wedstrijd van Rijnsburgse zijde, al doet de uitslag van 0-0 vermoeden dat er weinig te zien was. Weer gaf Rijnsburgse Boys achterin helemaal niets weg, de verdediging liet geen enkele aanvaller van SHO voor het doel van de geel-zwarten verschijnen. Dat doel werd in de eerste helft verdedigd door Arjan van Heusden, die zijn eerste speelminuten weer kon maken sinds zijn blessure. In de tweede helft werd hij vervangen door Arjan van Iterson. Tim Orlowski bleef aan de kant met een lichte blessure waar geen risico mee werd genomen.
Twee keer eerder ben ik bij SHO geweest, en twee keer ben ik daar uit mijn hemd gewaaid. Ook nu stond er weer een aardig briesje over het veld, wat het voetballen niet gemakkelijk maakte. Dit stond echter niet in verhouding met de omstandigheden van verleden jaar in de competitiewedstrijd tegen SHO. Toen werd na een eerste helft met tegenwind een 3-0 achterstand rechtgebogen tot 3-3 in een tweede helft met een windje in de rug.
Tegen zes doelpunten vorig seizoen stonden er dus nul tegenover in deze wedstrijd.
Enkele kansen waren er wel maar werden niet benut.
Na de wedstrijd keerde iedereen weer via de kortste weg huiswaarts.

Verder geen nieuws.
Aankomende zaterdag in spelen we in principe thuis tegen Geinoord, ijs en weder dienende.
Afhankelijk van afgelastingen zal worden bekeken of de wedstrijd op het hoofdveld wordt gespeeld of op kunstgras. Uiteraard laten wij dat weten via de internetsite en via teletekst TV West.
De week daaropvolgend gaan we weer voor het echie.