outhands

Column Jaco Heemskerk

 Keurig tweede
Ondanks het gegeven dat we voor de competitie alleen nog voor een hogere klassering speelden, heeft Rijnsburgse Boys haar sportieve plicht vervuld door de laatste wedstrijden winnend af te sluiten. Vorige week werd SHO nog verslagen, afgelopen zaterdag moest ook Noordwijk het onderspit delven. De drie punten zorgen ervoor dat Rijnsburgse Boys uiteindelijk tweede is geworden achter kampioen Fc Lisse.
Het was voor Rijnsburgse Boys ook gelijk de laatste officiële thuiswedstrijd voor de competitie, en die gelegenheid werd aangegrepen om het publiek afscheid te laten nemen van de vertrekkende spelers. Erwin van der Lugt en Frank Zinhagel werd een publiekswissel met bloemen gegund, voor Michel van Kasteren en Brayton Biekman waren diezelfde bloemen na afloop beschikbaar. Stuk voor stuk spelers die op welke wijze dan ook waardevol zijn geweest voor Rijnsburgse Boys en daarvoor terecht bedankt werden.
Maar we zijn nog niet klaar, immers de finale van de districtsbeker lonkt. Daarvoor moet komende zaterdag het bezoekende SHO verslagen worden. Gezien de uitwedstrijd voor de competitie vorige week tegen datzelfde SHO, zal dat nog moeilijk genoeg worden. Zeker als je daarbij in ogenschouw neemt dat het voor de gedegradeerde Oud Beijerlanders nog een prijs is die het seizoen enige glans mee kan geven. Onderschatting mag daarom logischerwijs niet aanwezig zijn bij de thuisploeg.

Rijnsburgse Boys 2 verloor haar eerste wedstrijd voor de kampioenscompetitie in en tegen de reserves van Volendam met 2-1. De wedstrijd op tweede Pinksterdag thuis tegen Hoek was daarom extra moeilijk. Knap werd er met 2-0 gewonnen, in een wedstrijd waarin Rijnsburgse Boys sterker speelde en in de tweede helft kansen had op meer. Het bleef bij 2-0 en daarom moesten de strafschoppen de beslissing brengen, aangezien het doelsaldo nu gelijk was. Helaas werd de strafschoppenserie verloren, waardoor Rijnsburgse Boys 2 nu uitgeschakeld is voor het landskampioenschap. Evengoed hebben zij wel weer een geweldig seizoen gedraaid waar zij ook zeker trots op mogen zijn.