outhands

Column Jaco Heemskerk

 Karakter
Evenals in de voorgaande wedstrijd tegen Quick Boys werd ook tegen Fc Lisse weer een late gelijkmaker gescoord en dus een punt uit het vuur gesleept door Rijnsburgse Boys. En wederom is dat voor een groot deel met vechtlust tot stand gekomen, de geel-zwarten toonden weer karakter en veerkracht. Het doelpunt van Martijn Gootjes, diep in blessuretijd, heeft ervoor gezorgd dat er niet nu al een enorm gat is gevallen richting de kop van de ranglijst. Met vier punten uit de laatste vier wedstrijden is er weliswaar een gat gevallen van zeven punten met koploper Ter Leede, onoverkomelijk is dit niet. Laten we daarbij niet vergeten dat we een relatief zware serie achter de rug hebben met Ter Leede, Quick Boys en Fc Lisse.
Als we echt een rol van betekenis willen gaan spelen, en bovenin mee willen draaien, dan zullen wel in de komende wedstrijden punten gepakt moeten gaan worden.
Een groot deel van de prestaties valt of staat met vertrouwen, een winstpartij doet dit zeker groeien. Belangrijk is om het van week tot week te bekijken, zaterdag komt eerst Barendrecht op bezoek. Het Rijnsburgse publiek in Lisse liet zich van zijn goede kant zien.
Zaterdag toch ook weer?!

Zowel Rijnsburgse Boys 2, 3 en de A1 blijven heel regelmatig presteren. Het tweede won met 2-0 van Noordwijk, het derde wist bij Quick Boys drie punten op te halen, en zij gaan daardoor alleen aan kop. Rijnsburgse Boys A1 won met 3-1 van DSO A1, inmiddels zetten zij een heel aardige serie neer. Helaas wist de B1 niet te winnen bij Barendrecht, met 2-1 werd er verloren. Rijnsburgse Boys C1 won wel weer, thuis met 4-1 van SEV C1.
Daar waar de D1 van Rijnsburgse Boys met 1-1 gelijk speelde tegen Foreholte, viel er een andere uitslag wel heel erg op: Rijnsburgse Boys E1 won met liefst 2-11 bij ARC en blijven bovenin meedraaien. Tot slot Rijnsburgse Boys F1, zij verloren jammer genoeg tegen DoCos met 1-4. Volgende keer beter!

Om met de titel karakter weer af te sluiten, het getuigt van weinig karakter en evenmin van gezond verstand als je midden in de nacht de boel komt slopen bij een voetbalvereniging die misschien niet van jouw kleur is, of die je gewoon niet aanstaat. Het zal de meesten onder u niet ontgaan zijn dat er een stelletje zwakzinnigen het nodig vonden om enorme schade aan te richten op en rondom het hoofdveld. Binnen de club Rijnsburgse Boys rust er gigantisch veel werk op verhoudingsgewijs heel weinig schouders, dit komt er nog even bij voor die mensen. We kunnen alleen maar hopen dat de gevonden aanwijzingen leiden tot de daders, om zodoende de geldelijke schade te verhalen. Wijzer worden we er allemaal niet van, maar ik heb niet de indruk dat de personen die dit op hun geweten hebben zichzelf het predikaat ‘wijs’ kunnen geven.
Laten wij de eer aan onszelf houden, en ons niet verlagen tot dit soort verstandloze activiteiten!