outhands

Column Jaco Heemskerk

Verdiende winst
Na vier gelijke spelen was daar dan weer een overwinning. Op Middelmors, waar Rijnsburgse Boys dit seizoen nog altijd niet verloor, werd een verdiende 3-0 overwinning op Barendrecht behaald, én bovendien zagen we met name in de eerste helft een geel zwart elftal voetballen wat zelfvertrouwen uitstraalde en de tegenstander haar wil oplegde. Vlotte combinaties en veel druk naar voren kenmerkten de eerste helft. Op het zware veld tegen een tegenstander als Barendrecht vond ik dat op zich al een goede prestatie. Wel jammer dat de eerste kritieken na afloop gelijk weer van de tegenovergestelde kant bekeken werden. De eerste reactie die op mij afgevuurd werd luidde: ‘Wat was de tweede helft toch slecht, niet om aan te zien.’
Misschien had Rijnsburgse Boys door moeten drukken na rust, maar feit blijft dat de thuisploeg niet meer met zoveel druk naar voren hoefde te voetballen. Er was immers al een 3-0 voorsprong bereikt, en het krachtsverschil was erg groot. Je kunt ook stellen dat de wedstrijd zonder problemen tot een goed einde is gebracht.
Bovendien is het helemaal niet erg om eens een keer eerst het positieve uit een wedstrijd naar voren te halen, en wat dat betreft zijn wij Rijnsburgers misschien echt zwartkijkers.

Aankomende zaterdag gaan we op bezoek in Maassluis, bij de tricolores, Excelsior Maassluis.
Wedstrijden tegen Maassluis zijn voor Rijnsburgse Boys nooit makkelijk geweest, het bleek de laatste jaren keer op keer een hele opgave om door de muur van de verdedigende ploeg heen te komen. Toch zal ook nu weer alleen de winst tellen voor de Rijnsburgers.

Bij 10-0 vonden de reserves van Rijnsburgse Boys het genoeg tegen DOTO 2. Dikke winst dus voor het tweede. Ook Rijnsburgse Boys 3 blijft winnen, bij RCL was 3-4 net genoeg voor de drie punten. Rijnsburgse Boys A1 staat nu knap tweede op de ranglijst van de derde divisie. Alleen DOVO blijft de Rijnsburgers met 1 punt voor. De A1 won zaterdag met 3-7 van Hercules. De B1 lijkt in een negatieve spiraal te zitten, weer werd er net aan verloren, met 2-1 van Nieuwerkerk. De C1 blijft goed draaien, getuige de 8-0 winst op Quick Boys C2.
De cijfers van de laatste weken laten zien dat de Rijnsburgse jeugd flink in de lift zit. Door veel mensen wordt hier veel tijd en werk aan besteed. Het is goed om te zien dat de ingeslagen weg haar vruchten afwerpt!