outhands

Column Jaco Heemskerk (18)

 Vanuit Gran Canaria
In een geheel andere omgeving deze week moest er toch weer een column van de band rollen.
Op het niet altijd even zonnige Gran Canaria verbleef Rijnsburgse Boys een aantal dagen op trainingskamp. Ten tijde dat ik dit schrijf is het de laatste avond voor we weggaan, weer terug naar Nederland. We hebben dan al het een en ander achter de rug. Een aantal trainingen en op dinsdag een wedstrijd vormden een schema wat voor de rest gevuld was met vrije uren of gezamenlijke activiteiten.
De maandag is een dieptepunt te noemen, tenminste, als je een hekel hebt aan regen. En regen is nu net datgene wat we hier niet hoopten te vinden. Het had geen gevolgen voor de sfeer in de groep. Als je zo een paar dagen met elkaar optrekt zie je pas echt goed dat we over een behoorlijk hechte spelersgroep beschikken, met een paar malloten die voor de nodige hilariteit zorgen.

 AFC was de tegenstander in de wedstrijd die afgewerkt moest worden. Rijnsburgse Boys bleek een behoorlijke maat te groot voor deze tegenstander. Op alle fronten kwam AFC veel tekort, AFC mocht dan ook niet klagen dat aan het eind van de wedstrijd de stand bleef steken op 3-1. Wanneer de krachtsverhoudingen helemaal in de stand tot uitdrukking waren gekomen, hadden onze jongens zeker met vijf doelpunten verschil moeten winnen. Rijnsburg was scherper, oogde conditioneel en fysiek veel fitter dan de Amsterdammers en de organisatie stond van begin af aan goed.
Twee vlaggen van Rijnsburgse Boys en het bekende spandoek “Yellow Black Attack” waren meegenomen en zorgden direct voor een psychologische 1-0 voorsprong, want onze oefenvrienden stonden wel even vreemd te kijken wat er allemaal uit de tas tevoorschijn kwam en achter het doel werd opgehangen. Supporters mee op trainingskamp, ja dat zie je ook niet altijd.
Martijn Gootjes en Danny van der Vijver zorgden voor de Rijnsburgse productie.
Niels Hogewoning en Daan Jan Welmers maakten hun debuut bij Rijnsburgse Boys. Een aantal spelers kwamen niet in actie door blessures, waaronder Joes Blakborn en Bryan Simons. Ook Bart-Jan Onderwaater deed nog niet mee, maar Bart-Jan gaat hard vooruit en kan zich binnenkort weer volledig bij de groep voegen.

Voor zover ik het kan beoordelen denk ik dat we op het trainingskamp de weg weer zijn opgegaan die we reeds waren ingeslagen. Een aantal oefenwedstrijden staan in het vooruitzicht, het is zaak om er klaar voor te zijn wanneer DOTO op bezoek komt.

Goed, terug in Nederland aangekomen wacht ons weer gelijk een training komende zaterdag 14 januari. Diegenen die ons gemist hebben kunnen ons weer verwelkomen op het veld om 10.30 uur. Dan begint de training.