outhands

Column Jaco Heemskerk

 Deceptie
Waar eerder de drie punten bij Katwijk in de laatste minuut verloren gingen, en wij daarna zelf tot twee keer toe een gelijkspel in de laatste minuten wisten te bewerkstelligen, was het nu weer aan onze kant raak. Bijzonder zuur en teleurstellend, mede omdat we op de ranglijst heel goede zaken hadden gedaan bij winst. Bovendien bekruipt mij ook nog een gevoel van onrechtvaardigheid bij de gelijkmaker, ware het niet dat Rijnsburgse Boys zelf in een eerder stadium de 0-2 had kunnen en misschien wel had moeten maken. Hoe het ook zij, het dure puntverlies is daar, dat is niet meer terug te draaien, we zullen toch echt weer verder moeten.

Zaterdag 24 november wordt er niet gevoetbald door het Rijnsburgse vlaggenschip, de week daarop wordt op Middelmors weer gespeeld. SHO komt dan op bezoek. Het is voor de hand liggend dat drie punten daarbij weer noodzakelijk zijn. Tegen het stugge SHO zal dat op voorhand niet meevallen, we zouden niet de eerste zijn die tegen deze ploeg in het levensgevaarlijke countermes lopen.

Als we weer even naar de andere selectie elftallen kijken, kunnen we concluderen dat er tot dusverre een goed seizoen gedraaid wordt door Rijnsburgse Boys 2 en 3. Beide elftallen wonnen weer zaterdag en blijven daardoor allebei de ranglijst aanvoeren.
Ook Rijnsburgse Boys A1 is inmiddels koploper in haar afdeling door de winst van zaterdag en het punten verspelen van DOVO. Een knappe prestatie, maar nu gaat het er echt om spannen, want met de druk van de koploper omgaan is anders als presteren in de achtervolging. Rijnsburgse Boys B1 gaat door een dal, zij moeten gaan knokken om er weer uit te komen. Daar hebben we alle vertrouwen in!
Rijnsburgse Boys C1 won overtuigend met 0-6 van UDO en is ook aan een goed seizoen bezig.
Goede ontwikkelingen dus in een groot deel van de jeugd. Zaak is om deze lijn te blijven vasthouden.