outhands

Column Jaco Heemskerk

 Topdag
Waar Rijnsburgse Boys 2, 3 en de A1 fier hun ranglijsten aanvoeren, is het eerste van Rijnsburgse Boys nog in de achtervolging, maar er werden afgelopen zaterdag ook bijzonder goede zaken gedaan. Op Middelmors is Rijnsburgse Boys nog steeds ongeslagen en dit werd maar weer eens onderstreept. Met een dijk van een eerste helft werd SHO aan de kant geschoven, waardoor de tweede helft professioneel kon worden uitgevoetbald.
Met glansrollen voor Andre van Egmond en Djuric Ascencion werd het Rijnsburgse publiek behoorlijk verwend. Ondanks dat Rijnsburgse Boys niet helemaal compleet aan de wedstrijd begon werd er met veel zelfvertrouwen gespeeld. Op de uiteindelijke 4-1 einduitslag viel dan ook niks af te dingen. Het belang van een brede selectie werd daarbij maar weer eens duidelijk zichtbaar.
Doordat ook de overige uitslagen bijzonder gunstig uitvielen, nadert Rijnsburgse Boys de koplopers tot drie punten en blijft zo goed in het spoor.

Komende zaterdag wacht weer een ouderwetse Bollenstreekderby, Noordwijk – Rijnsburgse Boys is altijd een mooi affiche. De Rijnsburgers zullen er alles aan doen om hun eerste uitwedstrijd te gaan winnen, voor Noordwijk geldt hetzelfde als voor Rijnsburgse Boys, bij verlies wordt er een stapje terug gedaan op de ranglijst. Eigenlijk geldt dus hetzelfde verhaal als in de afgelopen weken, de winst is weer prioriteit. De laatste jaren kunnen we terugzien op goede resultaten tegen Noordwijk, maar zoals bekend leveren deze geen enkele garantie voor de dag van vandaag. Aan de bak dus weer.

Zoals gezegd zitten we bij Rijnsburgse Boys op rozen met een groot deel van de overige selectie elftallen. Door puntverlies van de achtervolgers verstevigde Rijnsburgse Boys A1 haar positie bovenaan de ranglijst in de derde divisie, en ook Rijnsburgse Boys 2 en 3 wisten hun wedstrijden winnend af te sluiten en zo hun koppositie vast te houden. Rijnsburgse Boys B1 wist in de laatste minuut een punt binnen te slepen, 3-3 was de uitslag.  Zwaarbevochten, maar wel een gelijkspel in plaats van verlies. Hier zelfvertrouwen uit putten is het belangrijkste, en met het positieve verdergaan.

Tot volgende week.